poze piesa de teatru in rol de victima

Piesa de teatru 'În rol de Victimă'

Timis , Timisoara. Miercuri 14 Noiembrie 2012 19:00
Teatrul National Mihai Eminescu

Categorii: Spectacole si Filme

În data de 14 noiembrie 2012, de la ora 19.00 se va juca pe scena Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Timişoara piesa ''În rolul victimei''. Biletele se găsesc la casieria Teatrului Naţional, la Librăria Cărtureşi Mall şi Librăria Cărtureşti Mercy şi costă 15 lei pentru adulţi respectiv 10 lei pentru elevi şi studenţi. Imediat după spectacol va avea loc şi o expoziţie grafică cu vânzare. Sumele mobilizate în urma acestui eveniment vor fi donate unui copil bolnav de leucemie din Timişoara care are nevoie urgentă de un transplant de măduvă.

Penitenciarul Arad organizează în parteneriat cu Fundaţia ProPrietenia Arad, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, Teatrul National Mihai Eminescu Timişoara, Fundatia World Teach Timisoara, Cărtureşti Timişoara şi Asociaţia BeeActive, o acţiune caritabilă în scopul strângerii de fonduri pentru un copil bolnav de leucemie din Timişoara.
Evenimentul avea loc în data de 14 noiembrie 2012, orele 19:00, la Teatrul Naţional Mihai Eminescu. Biletele se vor pune în vânzare la casieria teatrului şi la librăriile Cartureşti şi vor costa 15 lei pentru adulţi respectiv 10 lei pentru elevi şi studenţi.

Piesa 'În rolul victimei', adaptare după un text original de Vladimir şi Oleg Presniakov, se constituie într-un spectacol de teatru susţinut de persoane private de libertate din Penitenciarul Arad. Sub aspectul conţinutului textului scris, ca şi metaforă a vieţii, piesa prezintă drama existenţială a unui tânăr din Moscova, pe nume Valea, în perioada de dinainte de anii 90. Din punct de vedere al vieţii private el este un tânăr de 30 de ani, încă student, necăsătorit şi care locuieşte cu părinţii, veşnic nemulţumit de ceea ce îi oferă viaţa şi cei din jurul său. În plan profesional, Valea este colaborator al miliţiei ruseşti, jucând rolul de victimă în reconstituirile crimelor anchetate de aceştia. Pe parcursul piesei cele două planuri ale acţiunii se îmbină metaforic, subliniind situaţii şi personaje cât se poate de reale şi concludente pentru timpurile noastre. În acest fel, spectatorilor li se oferă posibilitatea de a trăi perspectiva tragico-comică a frământărilor interioare ale personajului.

Expoziţia grafică cu vânzare va fi amplasată pe holurile Teatrului şi va aborda tema piesei de teatru. Expoziţia conţine lucrări de pictură, schiţe şi 9 măşti veneţiene pictate, realizate de un voluntar deţinut.

Spectacolul s-a bucurat de un real succes, confirmat de observaţiile specialiştilor de teatru, precum şi de faptul că reprezentaţiile susţinute pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad (10 aprilie şi 17 august 2012), precum şi cele susţinute la Casa de Cultură Lipova (12 octombrie), s-au jucat cu casa plină.

Pret bilet: 15 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 709
Cuvinte cheie: Timisoara

Eveniment postat de organizator

alex gonciarov

Adaugat in urma cu 4191 zile, 12 Nov. 2012

Adaugat de Alex9776

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
flight festival 2024 la timisoara

Flight Festival 2024 la Timisoara

Timis, Timisoara. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .