poze  saptamana mobilitatii europene la timisoara

"Săptămâna Mobilităţii Europene" la Timisoara

Timis , Timisoara. Joi 16 Septembrie 2010 11:00 - Miercuri 22 Septembrie 2010

Categorii: Sport si Excursii

"Săptămâna Mobilităţii Europene" la Timisoara

În perioada 16-22 septembrie 2010, se desfăşoară a noua ediţie a "Săptămânii Mobilităţii Europene". Campania urmăreşte încurajarea folosirii mijloacelor alternative de transport (promovarea utilizării transportului în comun, a bicicletelor, precum şi a mersului pe jos), conştientizarea populaţiei asupra creşterii gradului de poluare cauzat de traficul intens la nivel urban, sensibilizarea şi informarea cetăţenilor în ceea ce priveşte mobilitatea pe termen lung în oraş, riscurile legate de poluare şi identificarea de măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în spaţiul urban.

"Săptămâna Mobilităţii Europene" este un eveniment anual, care se desfăşoară în perioada 16-22 septembrie 2010, în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene. Principalul obiectiv al campaniei este reducerea poluării cauzate de creşterea traficului motorizat în mediul urban. Evenimentul face parte din proiectul PIMMS TRANSFER - "TRansfering Actions iN Sustainable mobility For European Regions", proiect la care Primăria Municipiului Timişoara participă în calitate de partener şi îşi propune stimularea şi utilizarea unor măsuri în ceea ce priveşte planificarea şi organizarea traficului. PIMMS TRANSFER este finanţat în cadrul programului de cooperare interregională INTERREG IV C, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

Tema campaniei din acest an este "Călătoreşte inteligent, trăieşte mai bine!" ("Travel smarter, live better"), în cadrul căreia, Primăria Municipiului Timişoara organizează o serie de evenimente menite să încurajeze formele alternative de transport, altele decât autoturismele (bicicleta, rolele, mersul pe jos) şi să sublinieze importanţa activităţilor în aer liber prin diverse concursuri şi manifestări specifice.

Pe site-ul Primăriei Municipiului Timişoara (www.primariatm.ro) va fi afişată harta cu pistele de biciclete în Timişoara. În acelaşi timp, începând cu data de 16 septembrie 2010, site-ul municipalităţii va conţine şi un chestionar cu tema "Nici eu nu voi folosi maşina în data de 22 septembrie" cu posibilitatea votării acestei afirmaţii, chestionar al cărui rezultat va fi prezentat zilnic publicului.

Joi, 16 Septembrie – ora 11.00
str. Cluj

Afisarea pe site-ul Primariei Municipiului Timisoara www.primariatm.ro, a hartii cu pistele de biciclete din Timisoara.
Marcare pista pentru biciclete str. Cluj
Chestionar pe site-ul municipalitatii www.primariatm.ro, cu afirmatia ‘’ Nici eu nu voi folosi masina in data de 22 septembrie’’ cu posibilitatea votarii acestei afirmatii. Zilnic, va fi prezentat publicului rezultatul votului.

Vineri, 17 Septembrie

Amplasare corturi medicale de prim-ajutor cu personal calificat, pentru monitorizarea glicemiei, tensiunii arteriale si a greutatii. (str.Astrilor, Pta Libertatii) Partener Farmaciile HelpNet

Sâmbătă, 18 Septembrie - Piaţa Unirii ora 10.00-13.00

Emisiune radio cu si pentru copii- Piti Show-Radio Timisoara . Partener Radio Timisoara
Concurs in cadrul emisiunii privind saptamana Mobilitatii Europene, cu tema Travel Smarter, live better!, destinat copiilor .
Activitati pentru copii pentru incurajarea folosirii mijloacelor alternative de transport in Piata Unirii: (ateliere de creatie, jocuri, desene pe asfalt, teatru de papusi, olarit). Parteneri Asociatia Terapia prin Arta, Echipa Vesela, Fundatia Babel.
Plimbari cu ricşa şi organizarea de concursuri de pedalat în paralel pe generatorul electric (Cine sparge primul becu'?) Partener "Verde pentru Biciclete".

Duminică, 19 Septembrie - Parcul Botanic ora 10.00-13.00

Activitati in aer liber pentru copii: ateliere de creatie, jocuri si concurs de triciclete. Parteneri Asociatia Terapia prin Arta, Echipa Vesela,Teatrul Fantasia.
Plimbari cu ricşa şi organizarea de concursuri de pedalat în paralel pe generatorul electric (Cine sparge primul becu'?) Partener "Verde pentru Biciclete".

Luni, 20 Septembrie - ora 11.00

Inaugurare parcare pentru biciclete (bd.Republicii)

Marţi, 21 Septembrie

Inaugurarea Parcului Păun Pincio (Ronaţ)
Lansarea episodului pilot a concursului ‘’Green Power Challenge’’ destinat elevilor de scoala primara si generala din Timisoara. Proiectul isi propune sa promoveze folosirea energiilor alternative in contextul diminuarii continue a resurselor naturale folosite in mod curent. Partener Asociatia Green Power.

Miercuri, 22 September - ora 11.00-17.00

Inchiderea circulatiei pe strada Traian Lalescu
Intreceri sportive cu role, biciclete, desene pe asfalt etc. Plimbari cu ricşa şi organizarea de concursuri de pedalat în paralel pe generatorul electric (Cine sparge primul becu'?) Partener "Verde pentru Biciclete".

Mai multe detalii: http://primariatimisoara.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 834
andrei

Adaugat in urma cu 4944 zile, 15 Sep. 2010

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .