poze crosul national ziua olimpica 2010 timisoara

Crosul Naţional:"Ziua Olimpică 2010" - Timisoara

Timis , Timisoara. Sâmbătă 19 Iunie 2010 10:00

Categorii: Sport si Excursii

Crosul Naţional:"Ziua Olimpică 2010"

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman(COSR) in colaborare cu filiala Academiei Olimpice Romane de la Timisoara va organiza Crosul National "Ziua Olimpica”, sambata, 19 iunie a.c., in orasul parcurilor si gradinilor, Timisoara, denumire castigata de-a lungul anilor datorita spatiilor verzi, adevarate refugii pentru locuitorii orasului.

Startul va fi dat la ora 10 şi cuprinde traseul: Bulevardul IC Brătianu (staţia de troleibus 19) – Michelangelo – Bd. Corneliu Coposu – Sens giratoriu Pestalozzi – Bd. C. Coposu – Sens giratoriu Michelangelo – Bd. V. Pârvan – Sp. T. Vladimirescu – Bd. Regele Carol I – Bd. Ferdinand , cu sosire la Fântâna cu peşti

Crosul National "Ziua Olimpica” se adreseaza tuturor categoriilor de varsta, copii, tineri si varstnici, totul intr-o atmosfera sportiva de pace si prietenie, in care mesajul principal il reprezinta raspandirea idealurilor olimpice pentru o lume mai buna si mai frumoasa.

Participantii la cros se vor intrece pe o distanta de 3,5 km cu plecare la orele 10.00 din Piata Huniade si sosirea in Piata Victoriei.

COSR va oferi tuturor concurentilor tricouri cu insemnele olimpice, diplome de participare din partea Comitetului International Olimpic(CIO), precum si premii pentru urmatoarele categorii: primii trei sositi din clasamentul general, atat la feminin cat si la masculin, primii trei clasati la categoria copii(fete si baieti), primii trei clasati la categoria varstnici(feminin si masculin) si premiul pentru cea mai numeroasa familie.

Cele 19 premii puse in joc de COSR pentru invingatorii Crosului National constau in echipament sportiv, rachete de tenis, seturi de badminton si biciclete.

De la sediul CIO de la Lausanne, presedintele forului olimpic international, Jacques Rogge, a transmis un mesaj video de incurajare pentru toti participantii la crosul "Ziua Olimpica” din intreaga lume care se angajeaza in actiuni sportive in spiritul valorilor olimpice, excelenta, prietenie si respect.

"Ziua Olimpica este un moment potrivit pentru a ne opri si a reflecta asupra darurilor considerabile pe care sportul ni le ofera tuturor. Este ziua cand celebram un vis: visul unui tanar, care a inceput pe 23 iunie 1894 la Universitatea Sorbona din Paris.
Tanarul domn se numea baronul Pierre de Coubertin. El dorea sa impartaseasca lumii valorile umane fundamentale – intrupate in sport – cele ce ne-ar da posibilitatea tuturor de a duce o viata mai frumoasa si de a construi o societate mai buna.
Viziunea lui – celebrata azi, de Ziua Olimpica, se adreseaza tuturor, indiferent de varsta sau calitati fizice.
Aceasta viziune – Viziunea Olimpica – reuneste astazi, impreuna, milioane de oameni, din toate colturile lumii.
Aceasta zi ne da tuturor sansa, nu doar de a celebra acest vis, dar si de a ne bucura impreuna, prin activitatile desfasurate in fiecare colt al lumii.
Sportul ne invata cum sa ne straduim, pentru a atinge excelenta in tot ceea ce facem;
Cum sa traim in prietenie si pace;
Cum sa ne respectam pe noi insine si pe vecinii nostri;
Dar, in primul rand, ne reaminteste de capacitatea sportului de a scoate la iveala tot ce este mai bun in noi.
Sa nu uitam insa ca sportul reprezinta, in primul rand, o stare de bine.
Asadar, sa celebram viziunea! Dar, mai mult decat atat, sa avem cu totii o Zi Olimpica reusita!”

Mai multe detalii: http://www.cor.ro/

Comenteaza pe Facebook
valentin

Adaugat in urma cu 5154 zile, 17 Iun. 2010

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

Alte Evenimente din Timisoara
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
targ international de energii regenerabile roenergy romania

Targ International de Energii Regenerabile RoEnergy Romania

Timis, Timisoara. 25 Sep 2024 - 27 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .