poze voci in lumina intunericului

VOCI ÎN LUMINA ÎNTUNERICULUI

Timis , Timisoara. Vineri 4 Iulie 2014 20:00 - Vineri 4 Iulie 2014
Studio Art - Casa Artelor,Str. Augustin Pacha nr. 8

Categorii: Spectacole si Filme

Compania D’arte va invită la spectacolul de teatru “Voci în lumina întunericului” – puzzle uman din piese de teatru scurt, semnate de dramaturgul Matei Vişniec, ce se va desfăşura, vineri 4 iulie, ora 20:00, la Casa Artelor Timişoara – Sala Studio Art , str. Augustin Pacha nr.8. Intrarea este liberă.


“Voci în lumina întunericului” este o incursiune în lumea absurdă , a pieselor de teatru scurt ale lui Matei Vişniec, în care realitatea se descompune în forme disparate, aparent haotice, ca într-un puzzle necompus încă. Acest proces de descompunere aparenta a lumii în forme nesupuse logicii situaţiilor cotidiene, poate da impresia unei disoluţii a realităţii, dar dimpotrivă o recompune în forme noi, care prin inovaţia construcţiei, impun spectatorului să vadă realitatea cu luciditatea unei priviri proaspete, întoarsă către sine.
Ce este o piesă de teatru scurt? Matei Vişniec ne spune că “O piesă scurtă este de fapt un copil care decide la un moment dat că nu mai vrea să crească. Toată potenţialitatea sa de viaţă rămîne intactă, se poate ghici în el un întreg destin, numai că el rămîne... mic. O piesă scurtă este un exerciţiu de captare a emoţiei dintr-o singură mişcare, un joc stilistic în care îţi propui să obţii maximum de efecte cu minimul de mijloace. O piesă scurtă mai este o proba de prestidigitaţie, în care timpul şi emoţia se află într-un raport invers proporţional. Şi pe bună dreptate pentru că într-un timp scurt încerci să concentrezi o încărcătură mare de emoţie.”
Va propunem o întâlnire teatrală cu personajele din “Apa de Havel”, “Stelele sunt ultima mea grijă”, “Marile maree”, “O cafea lungă cu puţin lapte şi un pahar cu apă”, “Dansul buricului”. Spectacolul a fost realizat în cadrul atelierelor de actorie pentru adulţi amatori/iubitori de teatru, organizate de Compania D’arte şi coordonate de Mariana Luca.
DISTRIBUŢIA, în ordinea intrării în scenă, este următoarea: Claudia Feher, Loredana Popa, Cosmin Nedela, Ioana Moraru, Oana Giumanca, Bogdan Cososila, Emilia Gurgu, Crina Tudor
SCENOGRAFIA : Loredana Popa www.doup.ro
MACHIAJ: Mirabela Metzler
MUZICA & PROIECŢIA VIDEO: Mădălin Luca http://madalinluca.wordpress.com
REGIA: Mariana Luca
VA MULŢUMIM pentru contribuţia cu recuzita la spectacol: Aurelia Anghel ; Andrei Nistor ; Doru Dănilă; Cristina Pop - http://cristinapop.net ; Crina Tudor - S.C. EUROFUNCTION S.R.L.
ORGANIZATOR: Asociaţia culturală “Compania D’arte” www.companiadearte.com
PARTENER CULTURAL:Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş www.dccpcnjtimis.ro
Mariana Luca
Manager proiect
Website: www.companiadearte.com
Email: companiadarte@gmail.com
Tel : 0723297456 // 0720762073

Mai multe detalii: http://www.companiadearte.com

Pret bilet: 00.00 Lei

Comenteaza pe Facebook
compania darte

Adaugat in urma cu 2450 zile, 12 Iun. 2014

Adaugat de compart

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12

Alte Evenimente din Timisoara
curs autodesk inventor pro

Curs Autodesk Inventor Pro

Timis, Timisoara. 19 Feb 2021 - 1 Mar 2021
curs adobe premiere pro

Curs Adobe Premiere Pro

Timis, Timisoara. 19 Feb 2021 - 1 Mar 2021
timi oara street food carnival 2021

Timișoara Street Food Carnival 2021

Timis, Timisoara. 21 Mai 2021 - 23 Mai 2021
  • Ai ceva de zis?

    .