poze the met live in hd nixon in china
poze the met live in hd nixon in china poze the met live in hd nixon in china poze the met live in hd nixon in china

The Met: Live in HD - Nixon in China

Timis , Timisoara. Sâmbătă 12 Februarie 2011 20:00 - Sâmbătă 12 Februarie 2011
Blv. V.Parvan #4A

Categorii: Spectacole si Filme , Muzica si Concerte

Numar min/max participanti: 0/145

Opera transmisa prin satelit, Live in HD, de la Metropolitan Opera - New York

Ca răspuns la sugestia repetată a publicului iubitor de operă, de-a prezenta aceste spectacole într-o sală situată în zona centrală a oraşului, D’STARS vine în întâmpinarea acestei doleanţe, astfel încât, începând cu Sâmbătă 12 februarie 2011, spectacolele „The Met: Live in HD”, vor fi găzduite de o nouă locaţie, anume Aula din ultramodernul corp B al Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” (Blv. V. Pârvan #4A, între Universitatea de Vest şi Facultatea de Chimie).

Cea de-a doua transmisie „The Met: Live in HD” pe 2011, este dedicată operei „Nixon in China”, o operă minimalistă în trei acte, compusă în 1987 de John Adams. Compozitorul este laureat al Premiului Pulitzer pe 2003, pentru “On the Transmigration of Souls / În transmigraţia sufletelor”, o lucrare muzicală complexă dedicată victimelor atentatului de la World Trade Center. „Nixon in China” este cea mai importantă operă a celei de-a doua jumătăţi a sec. XX, subiectul central al operei fiind istorica vizită a preşedintelui american Richard Nixon, făcută în 1972 în China comunistă a lui Mao Tse-tung. O vizită făcută în toiul întunecatei perioade a Războiului Rece dintre Occident şi ţările comuniste.

Acum 24 de ani, la premiera mondială a acestei opere, auditoriul care se aştepta la o satiră previzibilă, corectă politic, a fost surprins să constate că ultimul lucru pe care "Nixon în China" îl reprezintă este ceva asemănător unei înşiruiri de ‘pasaje din ştiri’.

“Toate operele mele au avut de-a face cu niveluri profunde ale psihologiei umane, cu mitologia noastră americană”, declară John Adams, a cărui operă se joacă în premieră la Metropolitan Opera. “Întâlnirea dintre Nixon şi Mao este un moment mitologic al istoriei mondiale, în particular al istoriei americane”.

Popularul regizor şi colaborator îndelungat al lui Adams, Peter Sellars (laureat al Premiului Erasmus acordat de către Palatul Regal Olandez pentru contribuţii la cultura europeană), îşi susţine debutul la Met cu această piesă inovatoare, concepută ca o explorare a adevărurilor umane, dincolo de titlurile de presă care au înconjurat istorica întâlnire din 1972 a preşedintelui Nixon cu Mao şi China comunistă a acelor vremuri. Sellars explică: "Ciudat este că, e nevoie de poezie, muzică şi dans pentru a reda propriei noastre istorii dimensiunea sa reală. Ce poate face opera istoriei este să o aprofundeze şi să o strămute în colţuri mai subtile, mai nuanţate, mai misterioase".

Baritonul James Maddalena îl interpretează pe Nixon, un rol care i-a adus aclamaţiile publicului. Producţia a fost iniţial creată de către English National Opera.

Compozitor: John Adams
Libretul: Alice Goodman
Regizor: Peter Sellars
Dirijor: John Adams
Distribuţia: Kathleen Kim (Chian Ch'ing), Janis Kelly (Pat Nixon), Robert Brubaker (Mao Tse-tung), Russell Braun (Chou En-lai), James Maddalena (Richard Nixon), Richard Paul Fink (Henry Kissinger)
Decoruri: Adrianne Lobel
Costume: Dunya Ramicova
Lumini: James F. Ingalls
Coregrafia: Mark Morris
Sunetul: Mark Grey
Regizorul transmisiei Live in HD: Peter Sellars

Biletele costă 60 lei (50 lei pentru studenţi),
putând fi cumpărate de la casieria Cinema Timiş, zilnic 14:00- 20:00 (joia închis).

Nu în ultimul rând, să spunem că, prin amabilitatea remarcabilului local timişorean „Marele Restaurant Chinezesc” (Blv. S. Bărnuţiu #22), toţi posesorii de bilete sau invitaţii la opera “Nixon in China” transmisă la Timişoara vor avea în săptămâna ce urmează acestui spectacol un discount de 10% la o consumaţie făcută în acest restaurant.

Mai multe detalii: http://www.metinhd.ro

Pret bilet: 60 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1940

Eveniment postat de organizator

d stars

Adaugat in urma cu 4798 zile, 08 Feb. 2011

Adaugat de d-stars

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 81

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .