poze west meets east parfumurile muzicale ale indiei si transilvaniei
poze west meets east parfumurile muzicale ale indiei si transilvaniei poze west meets east parfumurile muzicale ale indiei si transilvaniei poze west meets east parfumurile muzicale ale indiei si transilvaniei

West meets East: Parfumurile muzicale ale Indiei si Transilvaniei

Timis , Timisoara. Marţi 15 Octombrie 2019 19:00 - Marţi 15 Octombrie 2019
Sala Capitol, Filarmonica Banatul, Str. C.D. Loga, Nr. 2

Categorii: Muzica si Concerte

Concertul “West meets East” din acest an, ultimul din seria inițiată în 2017, se anunță și mai incitant decât edițiile precedente.

Vă invităm la o nouă întâlnire la nivel înalt între muzica clasică a Indiei și cea românească, în spiritul proiectului inițiat în 1967 de Ravi Shankar și Yehudi Menuhin.

• Echipei de muzicieni i se va alătura violonistul francez Gilles Apap, virtuoz spectaculos și creativ, care a reușit să îl impresioneze pe însuși Menuhin, care i-a spus, cu admirație, că este “exemplul de muzician al secolului XXI”.

• Artiștii vor încheia interpretarea în premieră în România a tuturor compozițiilor lui Ravi Shankar pentru vioară și instrumente indiene, de pe legendara trilogie “West meets East”, piatră de temelie a muzicii World. Vom asculta compoziții de pe celebrele albume premiate cu Grammy, necântate încă la edițiile trecute.

• Vom degusta muzici cunoscute din România, renăscute într-un nou avatar. Udhai Mazumdar, elevul lui Shankar, ne va prezenta noi aranjamente pentru vioară și instrumente indiene după lucrări de la noi, de această dată inspirate de spațiul Transilvaniei.

• Alături de muzica clasică a Indiei de Nord, concertul va include compoziții de Béla Bartók, muzician ales de Yehudi Menuhin să reprezinte Occidentul în cadrul proiectului de acum 50 de ani, împreună de George Enescu.
__________________________

Gilles Apap este renumit în toată lumea atât pentru interpretările sale pline de virtuozitate de piese clasice consacrate, cât și pentru interesul pentru toate genurile de muzici tradiționale, de la bluegrass-ul american la muzica la scripcă irlandeză, de la muzica lăutărească est-europeană la muzica indiană, pe care le cântă cu aceeași pasiune și bucurie ca și muzica lui Bach, Mozart sau Ravel.

Este un fin cunoscător al muzicii românești, iar interpretările sale de piese precum Hora Staccato, ori repertoriul lui George Enescu sau “Dansurile românești” ale lui Bartók, ridică sălile de concert în picioare.
__________________________

Ne vom reîntâlni cu trio-ul din India, care ne-a delectat și în edițiile precedente:

Udhai Mazumdar la tabla (percuții indiene), a fost format ca muzician în tradiția milenară indiană, locuind împreună cu maestrul și avându-le colege de generație pe Anoushka Shankar și pe Norah Jones. L-a însoțit pe Ravi Shankar în concerte memorabile pentru Familiile Regale Britanică și Suedeză, și a cântat alături de Zakir Hussain la concertul aniversării de 75 de ani a maestrului său. A concertat în India, Franța, Italia, Elveția, Germania, Ungaria, România, Rusia, Ucraina, Mongolia, Vietnam și Indonezia.

Udhai Mazumdar va fi însoțit de discipolii săi, Rohan Dasgupta la sitar și Bhaskar Das la bansuri (flaut de bambus).

Rohan Dasgupta este considerat unul dintre tinerii maeștri în devenire, bucurându-se de onoruri precum Premiul Președinției Indiei sau de Bursa Guvernului Indiei. Își reprezintă adesea țara în concerte ale misiunilor diplomatice din toată lumea. Rohan se remarcă printr-un stil dinamic și reflexiv, precum și prin multă deschidere pentru experimente în diverse genuri muzicale.

Bhaskar Das este cunoscut acum publicului român pentru sunetul cald al flautului său din bambus. Descendent al unei mari familii de muzicieni clasici indieni, Bhaskar a primit în dar primul său flaut la vârsta de 4 ani de la maestrul Bholanath Prasanna, profesor al legendarului Pt. Hariprasad Chaurasia. A câștigat numeroase premii la concursuri muzicale și a avut onoarea de a concerta în fața primului ministru al Indiei, Narendra Modi, și al Regelui Philippe al Belgiei.

_____________________________________________
BILETELE pot fi cumpărate ONLINE de pe
EVENTIM.ro
EVENTBOOK.ro
BILETE.ro
____________________________________________
PUNCTE DE VÂNZARE ÎN ORAȘ:
Librăria Humanitas Timișoara (Str. Episcop Augustin Pacha nr. 6 - intrare din Str. Eugeniu de Savoya)
Librariile Carturesti
Casieria nr. 2 a filarmonicii

Proiectul muzical "West meets East - după 50 de ani" a fost inițiat în 2017 și este manageriat de Jazzmine.World. Organizator: Centrul Cultural "Rabindranath Tagore"

Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara si Consiliului Local Timişoara. Sponsori: Bondoc și Asociații, Dr. Reddy's, Organic India, Aqua Carpatica.

Mai multe detalii: http://www.jazzmine.world

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 712

Eveniment postat de organizator

centrul tagore

Adaugat in urma cu 1697 zile, 06 Oct. 2019

Adaugat de ccrt

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 40

Alte Evenimente din Timisoara
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
flight festival 2024 la timisoara

Flight Festival 2024 la Timisoara

Timis, Timisoara. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .