poze the division of joy

The Division of Joy

Timis , Timisoara. Vineri 2 Februarie 2018
Manufactura

Categorii: Muzica si Concerte

The Division of Joy LIVE @ Manufactura

Biography
Transmission, She Lost Control, Digital, Love Will Tear Us Apart, Atmosphere, anybody?...
Nici o problema, soundtrack-urile filmelor independente sunt pline de material Joy Division;
Fantabulos, nu? Ne dam seama ca stim aceste piese chiar fara sa le cunoastem!
Desigur impotriva firii, iertati, exista si in Romania un tribute band dedicat celui mai important grup rock alternativ din UK dupa opinia unora, macar a celor mai interesanti dintre observatorii de specialitate dealungul deja a mai multor generatii.

“Scopul este de a infatisa publicului de orice varsta puterea acestor cantece si locul important al trupei Joy Division in muzica actuala.” - citam din manifestul de credinta, o, limba de soc! - al raznei Division of Joy, inchipuite si infiintate hat in 2009 la initiativa unuia Pipai - Gabi Andries, azi unul din cei mai competenti si solicitati maestri de sunet
din teritoriu, zbieratorul de serviciu. Aferim! banal expus, dar pe bune, scopul! La urma urmei, desi a activat numai 4 ani, ‘76-’80, 40 de ani ago frate! Joy Division a lasat brazda adanca; influentele sale se pot regasi pe tot terenul, de la U2 la Placebo, iar interesul public in crestere constanta dupa aparitia unor filme de referinta: 24 Hour Party People, Control, al documentarului JD, contributiei independentilor alea alea.

O paranteza, ca sa nu ne pasca seriozitatea: una din snoavele preferate ale Pipaiului
este evocarea suspect de reverentioasa a supremului ctitor de proiecte-tribut din tarisoara, permutari-combinari, geniu ce mai, Mihaaai Go-do-rodgiaa! Pasamite, de la maestro ar fi sutit ideea; asa o fi, cu o oarece diferenta: ticluirile infailibilului don Mike sunt cu toate lucrative, admirabile retete de succes, nu fundu’ gropii lu’ Andagraund.

Division of Joy va’sa zica… ani de activitate destui, componenta extrem de volatila, normal:
tot roacarul roman cat de cat pregatit fie o arde intr’un tribute band, fie la petreceri fitoase – am vrea noi... viseaza greiere malai! Sau da meditatii, n’asha?
Tratata, asadar - de nevoie - ca o distractie in timpul liber, gluma, atentie! a inceput sa se ingroase in formula actuala; alaturea cu Pipaiu, dumneaei ms Nina Neagu, profesor de percutie redutabil, vai cum le bate pe tobe, Doamne! - mai cunoaste cineva vreo duduie in Romania la nivelul asta, sa fim seriosi! E cineva care sa nu’l stie pe Vlase de la Zob?...
pai atunci n’are nicio treaba cu subiectul; cum adica doi basisti?? enter Alex Miu, actualmente basist la Compact, ex Kumm , asa ceva; nu’i de colo sa preiei rolul lui Teo Peter, nu credeti?
Asta mai lipsea! Cronco, pardon, dinozaurul de Chifiriuc, cu ghitra, mai nou si la
clapalandala, din ce in ce mai chiaun, cu nume de scena, Rafeim, c’asa’i sade bine
aluia ce nu’i chiar intreg la minte; sariti, oameni buni, asta az maine crapa pe scanduri!

Si cand colo, ce sa vezi? adunatura pare sa se lege, zgomotul produs e din ce in ce mai periculos, incep sa vibrezgudue peretii, daca cunoasteti senzatia; iar daca cantarea se mai lasa si cu solticarii, spart/ars/ buf/ranit/ceaialcohol/monty/pipa pacii’n poala stiu io care/miruit cu galeata/butaforie, cat mai deranj ce mai, cu atat mai bine! Mesteru’ Ian, mare pisicher el insusi odinioara, zambeste de’acolo sus.

Tribute, se stie: se presteaza piesele JD, unele in original, altele reinterpretate (Atmosphere,
rhythm&blues? what the f…?) cu posibilul efect “Show-ul este foarte energetic si excitant mai ales pentru cei ce sunt familiari cu JD”; familiari: ar putea fi o problema…
”dar inseamna si o experienta inedita pentru cei ce asculta acest material prima data”, in regula, mai intai doamnele si copiii.

Division of Joy? Hai s-o luam ca pe un pariu tentant pentru o gama larga de organizatori de evenimente musicale, de la nunti-botezuri la festivaluri de motoare, serbari campenesti, you name it; stupoare GARANTATA! Nu au nicio problema sa apara pe aceeasi scena cu oricine, Guta, Minune, supra, scuzati, contratenorul, poftim, Mike! Au cantat cu insusi col Robert Turcescu, asa ca totul e posibil. Se risca cineva?

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1569753113139217/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1213
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Timisoara
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 2282 zile, 19 Ian. 2018

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3708

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .