poze florin giuglea group live manufactura

Florin Giuglea Group LIVE @Manufactura

Timis , Timisoara. Vineri 30 Martie 2018 21:00
Manufactura, Tudor Vladimirescu nr. 9

Categorii: Muzica si Concerte

Florin si-a inceput cariera muzicala cu blues-rock-ul. I s-a alaturat in 2003 lui Mike Godoroja in trupa sa, The Blue Spirit, concertand si imprimand un album.

In 2006 Florin a fost invitat sa faca parte din band-ul binecunoscutei soprane Felicia Filip. Doi ani de turnee alaturi de o artista de talie mondiala l-au invatat enorm despre muzica la superlativ si entertainment business. In 2008 el a devenit membru fondator al trupei Publika cu care a lansat in 2009 primul album, un an mai tarziu fiind nominalizati ca Best Rock Act la Romanian Music Awards. Casa de discuri a re-editat albumul lor intr-un pachet multimedia in 2010 ca urmare a succesului lor.

In 2011 Florin a devenit endorser oficial al Cornford Amplification, fiind acceptat intr-un club elitist de chitaristi care detin si utilizeaza live unele din cele mai apreciate si cautate amplificatoare de chitara din lume. In 2012, dupa ani de cursuri, workshop-uri si experienta de scena, Florin a fondat FLO Custom Guitars. Devenind astfel lutier si constructor de chitare electrice. In mod evident, in concerte sau la imprimari foloseste numai chitare pe care le-a construit el insusi.

In 2015 Florin a hotarat sa faca o schimbare in cariera lui muzicala, revenind la veche sa dragoste: muzica blues.

Turneele din ultimii ani si concertele cu o medie de peste 100 de prestatii live pe an l-au slefuit in chitaristul si solistul care este astazi.

A venit momentul potrivit. In 2015 Florin Giuglea a inceput mult-asteptatul sau proiect solo imprimand albumul de debut “Invitation to the Blues” impreuna cu vechii lui colegi de scena si prieteni Adrian Ciuplea, Hanes Radu, Mihai Ardelean si alti cativa muzicieni talentati. Albumul a fost mixat si masterizat in SUA pentru a-l impregna si mai mult cu parfumul sunetului muzicii americane de calitate.

“Invitation to the Blues” reprezinta rezultatul anilor de scena, studiu si respirat muzica. Mai mult, este proiectul bine-documentat si cercetat al lui Florin, calatorind mii de kilometri in SUA. De pe Beale Street din Memphis, Tennessee, pana in 6th Street in Austin, Texas, apoi de pe Bourbon Street din New Orleans, Louisiana, in renumitele baruri honky-tonk din Nashville si mai departe in Tupelo si Clarksdale, Mississippi, trecand prin clasicele sali de concerte din New York sau Los Angeles etc.

Florin a facut toate astea in cautarea vocii adevarate a muzicii blues. Intalnind muzicieni autentici de blues. Si acum Florin Giuglea aduce magia blues-ului in Europa in tara in care s-a nascut, impreuna cu o bucata din sufletul lui: “Invitation to the Blues”.

Pret bilet: 20 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 675
lavi

Adaugat in urma cu 2243 zile, 28 Feb. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .