poze ziua timisoarei

Ziua Timisoarei

Timis , Timisoara. Vineri 29 Iulie 2011 20:30 - Duminică 31 Iulie 2011

Categorii: Festivaluri

programul evenimentelor care au loc de Ziua Timisoarei

Vineri 29 iulie, PIAŢA UNIRII

20:30 Concert al Filarmonicii Banatul din Timişoara

- Concertul susţinut de orchestra Filarmonicii Banatul care îşi întrerupe perioada de concedii pentru acest eveniment, este destinat susţinerii cauzei Sălii Capitol.
- Concertul este dirijat de Radu Popa, solişti fiind Cătălina Costin, Doru Roman şi Cosmin Bălean.
Progamul va cuprinde următoarele lucrări:
- Imnul Europei - cor şi orchestră
- Haendel – Aleluia - cor şi orchestră
- Haciaturian – Extras din Spartacus (coloana sonoră a serialului tv ’’Liniile Maritime Onedin’’)
- Cântec irlandez - duduk şi orchestră
- G. Dinicu – Hora staccato - xilofon şi orchestră
- J. Last – The lonely shepard - duduk, percuţie şi orchestră
- Haciaturian – Vals din suita Mascarade - orchestră
- Final tango – coloana sonoră a filmului “Soare inşelător” - vioară şi orchestră
- Carlos Gardel – El Dia que me quieras - vioară şi orchestră
- Ch. Chaplin – Luminile Oraşului – This is my song - orchestră

21:30 Proiecţie filme

- Filme despre istoria Timişoarei şi Banatului într-un proiect demarat anul trecut, “Legendele Banatului”, realizat în colaborare cu Radio Timişoara.

Sâmbătă 30 iulie, PIAŢA UNIRII

19:00 Prezentarea echipelor sportive cu performanţe deosebite

* Nouă echipe de juniori au obţinut performanţe deosebite, devenind campioane, vicecampioane ale României la categoria lor de vârstă, sau s-au clasat pe locul 3, îndreptăţindu-ne să avem încredere în viitorul sportului timişorean. Toate aceste echipe sunt finanţate din bugetul local. Performanţele obţinute confirmă încrederea avută de Consiliul Local Timişoara la momentul aprobării finanţării către aceşti tineri:
- ECHIPA DE FOTBAL FC POLITEHNICA TIMIŞOARA JUNIORI A - campioană naţională a României, ediţia 2010-2011;
- SELECŢIONATA JUDEŢEANĂ DE FOTBAL TIMIŞ JUNIORI UNDER 16 ANI - campioană naţională a României, ediţia 2010-2011;
- ECHIPA DE FOTBAL LPS BANATUL TIMISOARA JUNIORI B - campioană naţională a României, ediţia 2010-2011;
- ECHIPA DE HANDBAL LPS BANATUL TIMIŞOARA JUNIOARE V - campioană naţională a României, ediţia 2010-2011;
- ECHIPA DE VOLEI CSS BEGA TIMIŞOARA JUNIORI III - campioană naţională a României, ediţia 2010-2011;
- ECHIPA DE BASCHET CSS BEGA TIMIŞOARA JUNIORI UNDER 20 ANI - vicecampioană naţională a României, ediţia 2010-2011;
o ECHIPA DE BASCHET CSS BEGA TIMIŞOARA JUNIORI UNDER 16 ANI - vicecampioană naţională a României, ediţia 2010-2011
- ECHIPA DE FOTBAL FC POLITEHNICA TIMIŞOARA, JUNIORI D - locul 3 campionatul naţional, ediţia 2010-2011;
- ECHIPA DE FOTBAL ‘’FC POLI 2002’’ TIMIŞOARA, JUNIORI A - locul 3 campionatul national, ediţia 2010-2011;

20:30 Concert formaţia ADI BĂRAR BLUES BAND

- Adi Bărar Blues Band cântă piese vechi in orchestraţii moderne. Printre piesele cântate de formaţie se numără Red House de Jimi Hendrix, Cocaine-ul lui J.J.Cale sau You really got me, aceasta din urmă compusă de Ray Davies din The Kinks şi preluată mai apoi şi de Van Halen. Alături de Adi Bărar in aceasta formaţie de blues se mai află Călin Cercel (bass), Cristi Ratiu (tobe) şi Bebe Bicha (voce).

22:00 Concert formaţia COMPACT

- Trupa Compact se află printre cele mai longevive formaţii rock româneşti, fiind infinţată in anul 1977 la Cluj, şi şi-a cucerit în timp fanii prin discografia lor, cu versuri atât de tangibile unui public larg şi acustica memorabilă. Notorietatea trupei are un suport real în piesele de rezistenţă care au cucerit definitiv câteva generaţii. In 1985 apare primul album de mare succes "Fata din vis". Au urmat albumele “Cântec Pentru Prieteni” (1988), “Pe tine te-am ales” (1997), “Compact” 100% (1998), “5.Compact” (2002), “In memoriam” (2005) şi “Compact live” (2007).

23:30 Proiecţie de animaţii 3D pe Muzeul de Artă

- Prima colaborare concretă între Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş în vederea promovării candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană.
- Este vorba despre organizarea unui spectacol de animaţii 3D, sâmbătă 30 iulie, în Piaţa Unirii, pe faţada clădirii Palatului Baroc, Muzeul de Artă din Timişoara.
- Show-ul va dura circa 10 minute şi reprezintă o premieră pentru România. După ce astfel de proiecţii au fost făcute la Dubai, Shanghai, Paris sau Budapesta este rândul Timişoarei să găzduiască un asemenea spectacol.
- Spectacolul este realizat de firma BordosArtWork din Budapesta, care a realizat şi spectacolul ocazionat de încheierea preşedinţiei Ungariei la Uniunea Europeană, în data de 26 iunie 2011. Spectacolul poate fi vizionat pe site-ul www.bordos.eu.
- Pentru a putea susţine financiar acest spectacol costurile au fost împărţite între Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. La buna realizare a proiectului participă Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, Filarmonica Banatul din Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara şi Muzeul de Artă Timişoara.

Duminică 31 iulie, PIAŢA UNIRII

20:30 Concert formaţia PLAY&WIN

- Play & Wineste o echipă de compozitori şi producători muzicali alcătuită din Sebastian Barac, Radu Bolfea şi Marcel Botezan . Primul cântec de succes compus de aceştia a fost „Kylie” pentru albumul formaţiei Akcent, S.O.S, ce a beneficiat de succes internaţional. Au mai realizat piese pentru Activ, 3 Sud Est, Andra, Sistem, Cătălin Josan, Alexa Niculae, Refflex, Cristina Rus, cele mai noi proiecte ale lor fiind Inna, Morris şi Crazy Win. Sunt înscrişi la Uniunea Compozitorilordin România cu peste 300 de compoziţii, fiind unii dintre cei mai de succes producători din ţara. Au debutat ca intrepreţi cu piesa „Slow Motion” în 2009, cântec ce s-a clasat pe locul 2 în Romanian Singles Chart. Cel mai nou single al formaţiei se intitulează „Only”, urmând ca formaţia să lanseze şi un album. Au câştigat la ediţia din 2009 a premiilor Romanian Music Awards la categoriile Cea mai rapidă ascensiune şi Premiul Radio 21.

21:30 Concert trupa NARCOTIC SOUND

- Marius Mirică şi Mihai Constantin sunt cei doi producători români care şi-au unit forţele sub numele "Narcotic Sound”, un proiect ce abordează sitlurile dance-house.`Suena`, este prima lor producţie in aceasta formula. Băieţii au compus pentru mai multe nume sonore de pe piaţa românească cum ar fi 3SE, Impact, Matteo şi au remixat pentru Activ, Play&Win, Voltaj, Cleopatra şi alţii. Denumirea Narcotic Sound caracterizează foarte bine ceea ce vor cei doi să transmită prin muzica lor: energie, un sound fresh şi acid, cu voci dinamice, dar in acelaşi timp calde.

22:30 Concert HORIA BRENCIU şi HB ORCHESTRA

- În 2002, Horia Brenciu a pus bazele HB Orchestra, pentru care este lider vocal şi cu care interpretează piese din repertoriu personal şi internaţional cu peste 400 de titluri din următoarele genuri muzicale: swing, pop, rock, gospel, jazz, latino, country. În 2008, Horia Brenciu a lansat primul său album "35", un material în care artistul abordează stilul funk şi soul, genuri foarte puţin exploatate de către artiştii din România, dar cu o lungă istorie în muzica internaţională. În mai 2010, Horia Brenciu a lansat cel de-al doilea album din cariera sa, “37”, despre care spune că este inspirat de femeie şi de dragoste, “din dorinţa de a da viaţă sentimentelor şi gândurilor”.


În această perioadă, tot in Piaţa Unirii, Asociaţia Bărbaţilor Creştini va desfăşura proiectul umanitar “Limonada lui Iulian” care are ca scop strângerea de fonduri pentru amenajarea unui loc de joacă la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a copiilor cu polihandicap neuropsihic din cadrul DGASPC Timiş.

Mai multe detalii: http://primariatm.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 3363
andrei

Adaugat in urma cu 4631 zile, 25 Iul. 2011

Adaugat de rossi2010

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3582

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .