poze festivalul filmului rus

Festivalul filmului rus

Timis , Timisoara. Luni 11 Iulie 2011 20:00 - Duminică 17 Iulie 2011
Casa Studentilor, Sala 203, B-dul Regele Carol, nr. 9

Categorii: Festivaluri

Kino +, Festivalul filmului rus

Festivalul Kino+ este prima manifestare cineculturală de amploare de după 1989 care continuă tradiția promovării filmului rus la nivel național în România, dar care, prin abordarea sa inedită, reprezintă o inovație în sfera proiectelor cultural-educaționale. Într-o societate în care publicul larg este orientat spre filmul hollywoodian, Kino+ aduce cu sine oportunitatea de a înțelege, prin mijlocirea artei cinematografice, menta...litatea unui popor din imediata apropiere geografică ce și-a pus amprenta pe harta politică, economică și culturală a lumii.

Într-o epocă în care valorile autentice sunt înlocuite, adeseori, de non-valori, în care mall-urile ocupă un loc vital în viața oamenilor, Kino+ oferă tuturor posibilitatea de evada din cotidianul prozaic și de a lua contact cu o lume a contrastelor și a emoțiilor prezentată pe marele ecran din perspectiva mai multor generații de regizori ruși. Este de remarcat faptul că filmele ce vor rula în cadrul acestui proiect reprezintă premiere pentru sălile cinematografice din România, iar accesul va fi liber.

Universitatea din București (Catedra de filologie rusă, Departamentul Servicii pentru studenți) și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, cu sprijinul titanilor producțiilor cinematografice rusești, Concernul cinematografic MOSFILM și Studioul cinematografic LENFILM, precum și cu cel al Ambasadei Federației Ruse în România și al Asociației profesorilor de Limbă și Literatură Rusă din românia, oferă marelui public spre vizionare, pentru prima oară pe marele ecran din România, filme nominalizate și premiate la festivaluri prestigioase de profil: Festivalul Internațional de la Chicago, Festivalul de la Cannes, Festivalul de Film de la Karlovy Vary, Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Festivalul de Film Nika, Vulturul de Aur, Kinotaur.

Prima etapă a proiectului Kino+, concursul studențesc de subtitrări pentru filmele rusești implicate, reprezintă o componentă educațională inedită pentru acest tip de manifestări. 38 de studenți ai Universității din București cu specializarea limba rusă s-au înscris în competiție cu entuziasm, punându-și cunoștințele și talentul în aplicare pentru a înlătura barierele lingvistice ce ar putea împiedica publicul din România să perceapă la adevărata lor valoare mesajul, compoziția, intenția regizorală și jocul actorilor din filmele rusești.
În urma acestui concurs, au rezultat 12 filme rusești traduse pentru prima oară în limba română, 7 echipe câștigătoare, un ghid de realizare a subtitrărilor, un cerc științific studențesc dedicat traducerii de film și, nu în ultimul rând, satisfacția unui lucru realizat la standarde profesionale.


Mult mai multe informații despre acest proiect se găsesc pe www.kino-plus.ro

Program:

LUNI, 11 iulie, orele 19.00
Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk (dramă) – nominalizat la Oscar

MARȚI, 12 iulie, orele 17.00
Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Șahnazarov (comedie muzicală)

MIERCURI, 13 iulie, orele 19.00
Asasinul țarului (1991), regizor Karen Șahnazarov (dramă, film istoric)

JOI, 14 iulie, orele 17.00
Fiica din America (1995), regizor Karen Șahnazarov, (dramă, comedie, aventuri)

VINERI, 15 iulie, orele 19.00
Brigada artistică de agitație “Dă-n dușman!” (2007), regizor Vitali Melnikov (dramă)

SÂMBĂTĂ, 16 iulie, orele 19.00
Șîrli-Mîrli sau Bucluc la indigo (1995), regizor Vladimir Menșov (comedie, film-farsă)

DUMINICĂ, 17 iulie, orele 19.00
Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev, (dramă, film de război)


Lansarea oficială a Săptămânii premierelor cinematografice pe marele ecran din Timișoara, etapă a Festivalului de film rusesc KINO+, va avea loc luni, 11 iulie 2011, la Casa Studenților Timișoara.

Eveniment susținut de Liga Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1083
Cuvinte cheie: jazz , Evenimente Timisoara
valentin

Adaugat in urma cu 4740 zile, 05 Iul. 2011

Adaugat de roadrunner

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4966

Alte Evenimente din Timisoara
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
targ international de energii regenerabile roenergy romania

Targ International de Energii Regenerabile RoEnergy Romania

Timis, Timisoara. 25 Sep 2024 - 27 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .