poze ceau cinema festival de buzunar 2014 la timisoara

Ceau, Cinema! Festival de buzunar 2014 la Timisoara

Timis , Timisoara. Joi 17 Iulie 2014 - Duminică 20 Iulie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Ceau, Cinema! - sarbatoarea filmului european la Timisoara

Marele Ecran și Pelicula Culturală prezintă Ceau, Cinema! – primul festival local dedicat filmului european, susținut de Vitas România. Prima ediție va avea loc în perioada 17 – 20 iulie, la Timișoara și Gottlob.

“Timișoara nu mai are cinematografe, nu prea mai are nici film european sau românesc pe un mare ecran. Timișoara mai are însă public pentru cinemaul de calitate. Lucru demonstrat în cele peste 60 de proiecții susținute de asociațiile noastre în diverse spații din oraș, cele mai multe cu casa plină. Publicul așteaptă filme mai multe, mai bune, mai proaspete. Așa că le spunem timișorenilor: Ceau, Cinema!” declară organizatorii.

Ceau, Cinema! este un festival de buzunar, făcut cu bani de buzunar și de voluntari, dar cu o selecție de filme demnă de un festival consacrat: nouă, captivantă, de calitate.

Scopul Ceau, Cinema! este să re-împrietenească timişorenii cu cinemaul lor, cinemaul european, de care sunt lipsiți în ultimii ani. Prin proiecţiile în aer liber şi în spaţiile neconvenţionale de la Casa Artelor, vom demonstra că filmele europene şi româneşti sunt la fel de interesante ca și producțiile hollywood-iene, dar o alternativă mai apropiată de sufletul nostru.

Toate lungmetrajele din program sunt prezentate în premieră la Timișoara, precum filmul distins la premiile Gopo pentru cel mai bun debut, La limita de jos a cerului (regia: Igor Cobileansk, 2013), aclamata animație franco-belgiană, Ernest și Celestine (2012)sau succesul de box-office polonez, Traffic Department (2013).

Programul festivalului va cuprinde și scurtmetraje, documentare, animații, ateliere de arta actorului și de introducere în arta filmării, sesiuni de discuții cu regizori invitați. Filmele-vedetă vor fi proiectate seara, în Curtea cu Castan de la Casa Artelor, iar pe parcursul zilei se vor folosi Sala Studio și spațiile de la subsol pentru celelalte evenimente. Vom reveni cu programul complet.

Ceau, Cinema! se va încheia duminică, 20 iulie, cu proiecția A fost sau n-a fost (2006, regia: Corneliu Porumboiu) în comuna Gottlob. Localitatea aflată la 52 km de Timișoara și cunoscută pentru lubenițe, trebuie cunoscută de acum și pentru primul cinematograf modernizat în mediul rural. Reabilitarea fostului cinema din Gottlob, investiție începută în luna mai 2013, este finanțată în cadrul unui proiect comun Ungaria-România, în valoare de 133.125 euro. Un exemplu pe care edilii din Gottlob îl dau orașelor mari din România, multe rămase fără niciun cinematograf.

Biletul de acces la toate proiecțiile dintr-o zi este de 15 lei, iar abonamentul pentru toată durata festivalului este de 40 lei. Intrarea la proiecția de la Gottlob este liberă.

Producător festival: Vitas România (Instituție Financiară Nebancară)

Co-producători: Stella Artois, [e-spres-oh], Direcția Județeană pentru Cultură Timiș Centrul Cultural German Timișoara, Consulatul Germaniei, Printtech

Parteneri culturali: Institutul Goethe, Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei, Consulatul General al Serbiei în Timișoara, Primăria Karslruhe, Atelier 1, Camera 4, Institutul Francez din Timișoara, Asociația Macondo, Plai

Mai multe detalii: http://www.timisoreni.ro

Comenteaza pe Facebook
george

Adaugat in urma cu 3582 zile, 29 Iun. 2014

Adaugat de georgepopa

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3474

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .