poze ceau cinema edi ia a v a

Ceau, Cinema! - Ediția a V-a

Timis , Timisoara. Joi 19 Iulie 2018 17:00 - Duminică 22 Iulie 2018

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 19-22 iulie, la Timişoara şi Gottlob.

Tendințele generale de revenire la autoritarism și la Partidul-Stat transformă ediția a cincea a festivalului în „cincinal". Prilej pentru a redescoperi mari filme dosite după Cortina de Fier, precum și documentare despre sfârșitul comunismului. Deceniile care ne despart de anul 1989 ne îngăduie o privire așezată, ludică, asupra trecutului, în speranța vindecării de traumele istoriei. În 2018, omagiul este adus spectatorului iubit.

Festivalul are o secţiune necompetiţională cu mult-așteptatele premiere de la Grădina de Vară, o retrospectivă Andrei Ujică, un focus Florin Iepan, un omagiu adus regretatului documentarist Răzvan Georgescu, precum și ateliere și expoziții, ca să numim doar câteva atracții. De asemenea, publicul va putea dialoga cu numeroșii invitați.

Secțiunea competiţională este dedicată cineaştilor din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului. Cele șase filme selectate de criticul Ionuț Mareș concurează pentru trei trofee: Marele Premiu Ceau, Cinema! ‘Răzvan Georgescu’, în valoare de 1.500 de euro, Premiul Vitas pentru film independent sau de debut, de 1.000 de euro, Premiul Publicului, în valoare de 500 euro. Spectatorii care vor vota pentru filmele din competiție se înscriu automat în tombola pentru o bicicletă ‘DICTATOR’, oferită de Pegas.

Festivalul va avea loc în Timişoara la Sala 2 a Teatrului Național, sala mare a Teatrului Maghiar, spațiile de la Casa Artelor, la Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul şi la Centrul Cultural Ambasada, respectiv în Gottlob, prima localitate din mediul rural care a reuşit să-şi reabiliteze cinematograful.

Accesul în cadrul festivalului se va face pe bază de abonamente (45 de lei) și bilete (10 lei/proiecție). Abonamentele pre-sale pot fi achiziționate de la Cărturești - Mercy.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.

Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Consiliului Judeţean Timiş.

Evenimentul este realizat de voluntari, cu susţinerea: Vitas România, TNT România, Bicicleta Pegas, Institutul Francez din Timişoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş, Filarmonica Banatul, Teatrul Auăleu, Documentor, Institutul Polonez din Bucureşti, AMBASADA, MISC, Primăria Gottlob.

Parteneri media: Kiss FM, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema (AaRC), Zile și Nopți.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 909
Cuvinte cheie: Timisoara
lavi

Adaugat in urma cu 2109 zile, 12 Iul. 2018

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .