poze festivalul de muzica de orga timorgelfest 2016

Festivalul de Muzică de Orgă Timorgelfest 2016

Timis , Timisoara. Sâmbătă 1 Octombrie 2016 19:00 - Vineri 14 Octombrie 2016

Categorii: Festivaluri , Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Zilele muzicii de orgă din Banat. Timorgelfest 2016 ediția a XVI-a

În fiecare toamnă muzica de orgă ne adună în frumoase concerte alcătuite cu grijă și susținute de mari maeștri din lumea întreagă. Este de altfel cel mai mare și consistent festival de muzică de orgă din Estul Europei. Doar concertele de orgă de la Biserica Neagră din Brașov pot fi asemuite cu acest minunat festival.
Concertele de orgă au devenit și au fost dintotdeauna în frumosul ținut al Banatului prețuite și gândite ca să aducă lumină, adevăr și pace în inima și sufletele noastre.
Din punct de vedere informativ și organizatoric Timorgelfest 2016 (denumirea generică a festivalului) se desfășoară în perioada 1- 19 octombrie 2016. În cadrul festivalului va avea loc un concert simfonic în care se prezintă în premieră absolută oratoriul La Chut du Babylon (Ieșirea din Babilon) de Horia Șurianu (profesor la Universitatea din Sorbona, Paris). De asemenea orchestra de cameră a Facultății de Muzică și Teatru, sub bagheta dirijorului japonez Kensuke Ohira, având ca soliști pe Felician Roșca și un tînăr organist vor prezenta lucrări de: Georg Fr. Haendel, Johann Georg Albrechtesberger și Andrei Byzov (compozitor ucrainean contemporan). Recitalurile individuale sunt susținute de soliștii (în ordinea concertelor): Su One Park, Coreea de Sud; Giannluca Libertuci, Vatican; Francisco Javier Jiménez, Spania; Carolyn Shuster Fournier, Statele Unite al Americii; Augusto Bellau, Spania; Jean Paul Imbert, Franța; Jean Galard, Franța; Felician Roșca, România; Kensuke Ohira, Japonia.
Concertele au loc la: Timișoara pe orga de factură Barocă din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Timișoara; orgile Wegenstein din Domul Romano-Catolic și Biserica Millenium din Timișoara; orga din Biserica Roșie (Luterană) din Arad; orga Wegenstein din Vinga, orga Pap Zoltan din Apateu.

Dincolo de aceste date se ascund oameni minunați, o muzică miraculoasă și sublimă și sonorități care nu este voie să le pierdem.
Așa că invitația noastră este de a veni. De a urmării și mai ales de a vă regăsii în lumea muzicii lui Bach, Liszt, Reger, muzica spaniolă, muzica contemporană a lui Messiaen și Enescu.
Acum că Timișoara va deveni o Capitală Europeană a Culturii credem că și muzica de orgă prin acest festival deosebit ca și organizare și conținut are părticica lui de contribuție la un succes pe care dorim ca și Dumneavoastră să îl apreciați pe măsură eforturilor de organizare. Ne vedem pe 1 octombrie.

Mai multe detalii: http://www.timorgelfest.net/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1762
Cuvinte cheie: Timisoara
struta cristina

Adaugat in urma cu 2761 zile, 27 Sep. 2016

Adaugat de struta.cristina

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .