poze  expozi ie de gravura bica natalia silueta reconfigurarea formei
poze  expozi ie de gravura bica natalia silueta reconfigurarea formei poze  expozi ie de gravura bica natalia silueta reconfigurarea formei poze  expozi ie de gravura bica natalia silueta reconfigurarea formei

Expoziție de gravură Bica Natalia:SILUETA. Reconfigurarea formei

Timis , Timisoara. Joi 7 Iunie 2018 19:00 - Luni 18 Iunie 2018
Centrul Multifuncțional Bastion Theresia, strada Hector nr. 4, corp C

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Expoziția SILUETA. Reconfigurarea formei prin culoare, reprezintă finalizarea proiectului doctoral de cercetare științifică și creație artistică, realizat în cadrul Școlii Doctorale de Arte- Facultatea de Arte și Design I.O.S.U.D. a Universității de Vest din Timișoara. Coordonator științific de doctorat: prof. univ. dr. habil. Adriana Lucaciu



„Dorind să-și astâmpere setea în ape de izvor, o altă sete i s-a născut: pe când bea, răpit de frumusețea chipului văzut în unde, se îndrăgostește de ceea ce nu era corp, ci numai umbră, căreia speranța lui îi dădea viață.”


Plasată în zona graficii generată de numite tehnici clasice, silueta ca formă incertă se reconfigurează într-o zonă experimentală a gravurii contemporane. Conceptul lucrărilor are ca sursă de inspirație procedeul „Silhouette”(Silueta) utilizat către sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea, o modalitate autentică şi simplă de portretizare prin trasarea conturului pe un fundal alb care astfel va reda fidel umbra.

Depășind anumite concepte tradiționale de reprezentare ale acestei tehnicii, definită ca formă concretă de o singură tonalitate, în general de culoare închisă pe un fundal deschis, s-a optat pentru îmbogățirea expresivității spațiului vizual printr-o dinamică caracteristică elementelor de limbaj plastic, atât grafic cât și cromatic. Diversele tehnici utilizate au reprezentat și contextul unor experiențe care sugerează un nou spaţiu vizual.

Formele expresive și liniile simple care definesc siluetele reprezintă o exlatare a subiectelor ce se regăsec și sunt pregnante în special în lucrările lui Egon Schiele sau Gustav Klimt și la un nivel conceptual în suportul teoretic și lucrările lui Mark Rothko.

Principalele efecte explorate sunt: proiecția umbrei, relația dintre plin și gol, structură și modul, perspectivă sau atmosferă.Percepția formelor vizuale este determinată de distribuirea elementelor în spațiu și orientarea lor pe diferite planuri, distanță, unghi și lumină. Umbra proiectată în vederea obținerii unor efecte grafice devine o extensie a elementelor care există într-o stare bidimensională în spațiu, astfel conceptul de siluetă pendulează între concret și efemer și devine martorul inefabil al existenței materiale.

Expoziția va fi deschisă publicului între 4 și 18 iunie 2018


Vă așteptăm cu drag!

Mai multe detalii: https://www.modernism.ro/2018/06/05/expozitia-de-gravura-bica-natalia-veronica-silueta-spatiul-expozitional-centrul-multifunctional-bastionul-theresia-timisoara/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 912

Eveniment postat de organizator

graure cristian

Adaugat in urma cu 2146 zile, 05 Iun. 2018

Adaugat de GraureC

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .