poze tehnici moderne de dezvoltare personala anatol basarab

Tehnici moderne de dezvoltare personala - Anatol Basarab

Timis , Timisoara. Luni 14 Octombrie 2013 18:00 - Sâmbătă 19 Octombrie 2013
Timisoara

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Anatol Basarab va aduce la cunostinta mecanismele si instrumentele moderne pentru dezvoltarea personala reala. Sfera instinctiva- Caracterul Sfera emotionala- Sufletul Sfera mentala-Personalitatea Toate acestea la un loc, intredeschid poarta catre ceea ce se numeste Dezvoltare Spirituala.

Cursul se va desfasura in perioada 14-19 octombrie 2013 . Ne vom intalni 6 zile consecutiv, intre orele 18-22 in timpul saptamanii si intre orele 12-15 sambata

Pentru inscrieri sau mai multe informatii : 0728001744 Roxana Constantinescu

Dezvoltarea personala este imposibila daca incercam sa dezvoltam doar o latura din noi fara a le dezvolta pe toate celelalte conexe. Acest proces ar semana cu cel in care incercam sa dezvoltam si sa perfectionam mecanismele de directie a unei masini fara a dezvolta toate celelalte mecanisme conexe. Dezvoltarea personala este cu totul altceva decat dezvoltarea spirituala atat ca scop cat si ca metoda.
Dezvoltarea personala este posibila numai si numai dezvoltand si perfectionand fiecare element din cele trei lumi ce compun omul :
Sfera instinctiva
Sfera emotionala
Sfera mentala, cognitiva
Anume aceasta este scara dezvoltarii. Dezvoltand si perfectionand fiecare lume , cu de la sine putere, inevitabil se ajunge la ceea ce se numeste dezvoltarea constiintei, expansiunea constiintei si in cele din urma dezvoltarea spirituala.
Anatol Basarab va aduce la cunostinta mecanismele si instrumentele moderne pentru dezvoltarea personala reala. El insusi, fiind in trecut elevul si practicantul unor traditii spirituale autentice cu maestrii spirituali ca surse de cunoastere si informare.
Doar dezvoltand cele trei sfere poti ajunge la un oarecare nivel de cunoastere de sine.
Sfera instinctiva- Caracterul
Sfera emotionala- Sufletul
Sfera mentala-Personalitatea
Toate acestea la un loc, intredeschid poarta catre ceea ce se numeste Dezvoltare Spirituala.
Descoperirea acestor trei comori te conduc inevitabil catre descoperirea celei de-a patra comori- comoara spiritului si dezvoltarii spirituale.

Lucrurile bune sunt acelea care sunt facute bine.
Daca omul incepe o practica pentru dezvoltarea personala dar nu o face bine organizat si controlat corect, temeinic si in baza unor cunostinte exacte, atunci, cu intentii bune, usor iti pavezi drumul spre iad. Adica, suferinta, necaz, chin, nemultumire, in urma efortului depus si efectului realizat.
Omul se afla situat permanent intre doua mari realitati-cea materiala si spirituala sau pragmatism si ezoterism.
Dezvoltarea spirituala pune omul la granita dintre aceste doua lumi. Astfel, omul poate vedea usor atat lumea materiala cat si cea spirituala cu ezoterismul ei. Astfel, in prima faza, omul spiritual devine om de granita, granicer.
Abia mai tarziu si numai in cadrul unor traditii spirituale, numai pe langa un maestru spiritual poate parasi granita (desi se poate intoarce oricand pe aceasta) si poate trece cu totul in lumea spiritului si a ezoterismului.

Tematica cursului:

Instinctele ca instrumente si mecanisme pentru dezvoltare
Instinctele ca norme ale inconstientului , cadru a legilor naturii in care “Creatorul” a oferit dezvoltarea organismelor vii in natura intr-un mod autonom, fara interventia Lui.
Instinctele ca mecanism (automatizat), inconstient, ce reprezinta o parte din ”Dumnezeu sau Satana” introduse in noi pentru un control automat dar foarte real in directia dezvoltarii vietii pe Pamant.
Dezvoltarea si cunoasterea sferei instinctive a vietii omului.
Tehnici de dezvoltare personala ale sferei instinctuale. Reflexe inascute si dobandite. Utilitatea lor. Dobandirea noilor reflexe.
Emotiile- Lumea emotiilor. Dezvoltarea capacitatilor de a controla impulsurile spontane si reactiile emotionale. Tehnici de dezvoltare a sferei afectiv emotionale.
Rolul emotiilor, mecanismul emotiilor, dirijarea emotiilor. Emotiile si personalitatea. Emotionalitatea diferentiata.
Facultatile mentale (imaginatie, memorie, creativitate).
Tehnici de dezvoltare a capacitatilor psihice. Atentia si concentrarea. Coordonarea miscarilor. Organizarea si luarea deciziilor. Memoria.
Dezvoltarea spirituala. Traditii, discipline, metode, problemele dezvoltarii spirituale, tehnici de securitate, mecanisme, instrumente, tehnologii pentru dezvoltarea spirituala.
Ceakrele si activitatea lor din perspectiva vedelor ariene.

La ce ne ajuta acest curs:

A intelege mai bine cum functioneaza toate aceste trei sfere, lumi ale omului.
A intelege cum interactioneaza aceste trei lumi si cum in cadrul interactiunii lor ne pot modifica viata spre bine sau spre rau.
A invata sa controlam mecanismele interioare ale acestor trei lumi in care omul traieste concomitent.
A invata sa dirijam, sa amplificam si sa controlam instinctele si reflexele.
A intelege ce este o emotie, care este functia si rolul ei.
A ne cunoaste mai bine straturile afectiv emotionale si a invata sa lucram cu acestea in directia interesului dezvoltarii.
A cunoaste ce este mintea si cum functioneaza.
A invata psihotehnologii moderne adecvate realitatii omului modern pentru dezvoltarea mentala.
A invata cum sa facem din minte un aliat si nu o piedica in directia propriei noastre dezvoltari.
A intelege cum functioneaza diferitele stari de constiinta a omului in dependenta de centrul de gravitatie a propriei constiinte.
A invata tehnici pentru dezvoltarea concentrarii, imaginatiei constructive, memorarii.
A invata si a intelege care este diferenta intre dezvoltarea personala si dezvoltarea spirituala si legaturile dintre acestea.
A invata si a utiliza in viata de zi cu zi tehnici moderne pentru dezvoltarea capacitatilor mentale.
Cursul se va desfasura in perioada 14-19 octombrie 2013 . Ne vom intalni 6 zile consecutiv, intre orele 18-22 in timpul saptamanii si intre orele 12-15 sambata.

Despre Speaker:
Anatol Basarab este un renumit psiholog și un înfocat pasionat al numerologiei cu studii aprofundate în parapsihologie.

Născut în Republica Moldova a fost de mic pasionat de știința numerologiei începându-și studiul de la vârsta de 12 ani, în prezent fiind renumit pentru prezicerile dobândite pe calea analizelor numerologice.

Fiind pasionat de științele spirituale a studiat Medicina Populară la Academia Secenov din Moscova obținând diplome de calificare în diferite domenii cum ar fi: cristaloterapia, fitoterapia, cromoterapia și meloterapia.

Însetat de cunoaștere și acumularea informațiilor în diferite domenii, el studiază bienergetica, diagnostica și terapia prin metode netradiționale la Asociația Republicană Știința din Chișinău, mai târziu devenind un membru fondator al organizației „Omul Viitorului” în cadrul aceleiași asociații. Aici continuă cu studiul psihologiei pe care îl continuă în momentul când se decide să își mute domiciliul în România unde își obține diploma de licență și masterat în specializarea Psihologie și Pedagogie în cadrul facultății Spiru Haret.

Studiul său în domeniul parapsihologiei începe în universitățiile din Moscova și continuă în cele din București devenind membru diverselor asociații și organizații de psihologie ezoterica și spirituală cât și medicina complementară atât din țară cât și din străinătate.

Este membru al OSHO Academy of Initiation din India fiind cunoscut sub numele de Swami Nirdosh Atikant.

Nevoia de a-și ajuta semenii și de a le împărtăși cunoștințele sale îl îndeamnă spre scris, publicându-și prima carte în anul 1998 sub numele de „Proprietarul Galaxiei”. Urmează „Numerologia în viața fiecăruia” în anul 1999 , cea mai recentă fiind „Viața care ne trăiește” publicată în 2009.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/418574411575714/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 5348

Eveniment postat de organizator

roxana

Adaugat in urma cu 3853 zile, 01 Oct. 2013

Adaugat de Joy

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 8

Alte Evenimente din Timisoara
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .