poze cursuri de teatru pentru copii si adolescenti in timisoara

CURSURI DE TEATRU PENTRU COPII SI ADOLESCENTI IN TIMISOARA

Timis , Timisoara. Luni 26 Septembrie 2016 16:30

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/12

CURSURI DE TEATRU PENTRU COPII SI ADOLESCENTI IN TIMISOARA Cursurile de actorie pentru copii si adolescenti, organizate de Compania D’arte în Timișoara și susținute de Mariana Luca, sunt cursuri prin care se urmărește în mod special dezvoltarea personală a copilului prin tehnicile actoriei. Cursul se adresează tuturor copiilor, nu este doar pentru copiii etichetați că fiind “talentati pentru actorie”. Din acest motiv NU exista preselectie. Orice copil doreste sa vina la cursul de actorie, este binevenit si se lucreaza cu el conform personalitatii lui.

CURSURILE DE ACTORIE CUPRIND

• EXERCITII DE IMPROVIZATIE TEATRALA - jocuri teatrale : dezvolta atentia si concentrarea; memoria; cunoasterea diferitelor mijloace de comunicare - a constientiza care este locul si rolul tau printre ceilalti nepierzandu-ti propria personalitate, ci comunicand-o; imaginatia; creativitatea; redescoperirea sinelui; reinvatarea modurilor de perceptie, de receptare a mediului si transmitere a propriei pareri personalizata - a privi nu doar a vedea; a asculta nu doar a auzi; a simti nu doar a atinge un obiect; a comunica nu doar a vorbi.
• EXERCITII DE ARTA SI TEHNICA VORBIRII: Pentru a obtine rezultate in corectarea defectelor de vorbire este necesara o exersare individuala, constanta, zilnica, de lunga durata. Ceea ce putem oferi ca rezultat in cadrul acestui curs este imbunatatirea modului de vorbire a fiecarui participant - imbunatatirea dictiei, a emisiei vocale etc.
• EXERCITII DE EXPRESIE CORPORALA: Antrenament zilnic la inceputul fiecarui atelier in vederea obtinerii liberatatii corporale, eliberarea de blocaje fizice, imbunatatirea posturii coporale si a expresivitatii gestuale.
• EXERCITII DE MISCARE SCENICA: Construirea libertatii de exprimare libera si totala a propriei personalitati chiar si atunci cand esti sub privirea spectatorilor. Cand reusesti sa dobandesti libertatea de a te manifesta dezinhibat si expresiv in fata mai multor perechi de ochi care te privesc, reusesti sa-ti exprimi gandurile si sa ai atitudini si comportamente adecvate propriei personalitati in orice alta situatie de viata.
• ARTA SPECTACOLULUI DE TEATRU: Construirea unui spectacol de teatru are propriul specific, necunoscut publicului larg. Participarea si implicarea in construirea unui spectacol este un proces complex care poate fi un test pentru fiecare participant si in urma caruia fiecare va iesi imbogatit cu noi cunostinte despre sine si despre ceilalti, despre propriile capacitati nebanuite, despre propriile comportamente si aptitudini dezvoltate in situatii limita. Realizarea si prezentarea unui spectacol de teatru poate fi oglinda propriilor limitari, obligandu-te sa-ti privesti limitele in fata si sa le depasesti. Este un foarte bun exercitiu de cunostere si autocunostere, de dezvoltare pozitiva a personalitatii.

COORDONATOR CURSURI de ACTORIE
Mariana Luca - actor & profesor de actorie

LOCUL DESFASURARII
CASA TINERETULUI - Timisoara ( central - str.Aries nr.19)

PROGRAM CURSURI

Cursul se desfasoara saptamanal, cuprinzand 2 ateliere de 45 de minute fiecare, comasate intr-un singur atelier fara pauza, de 90 minute .
Ziua din saptamana cand incepe cursul o anumita grupa, nu se schimba pana la finalizarea acestuia.
Categoriile de varsta pentru fiecare grupa este posibil sa fie diferite, in functie de varsta copiilor inscrisi intr-o anumita grupa (de exemplu poate exista o grupa care sa se incadreze intre 9 ani jumatate si 10 ani jumatate).

GRUPA 8 - 12 ani - luni, orele 16:30 - 18:00 - atelier de 90 minute - 26 SEPTEMBRIE
GRUPA 8 - 12 ani (SAU CATEGORIA DE VARSTA 12 - 15 ANI) - marti, orele 16:30 - 18:00 - atelier de 90 minute - 4 OCTOMBRIE
GRUPA 12 - 15 ani - miercuri, orele 16:30 - 18:00 - atelier de 90 minute - 5 OCTOMBRIE
GRUPA 15 - 18 ani - joi, orele 16:30 - 18:00 - atelier de 90 minute - 6 OCTOMBRIE

LA CERERE - PENTRU COPIII SI ADOLESCENTII CARE AU ORE DUPA AMIAZA - SE POT CONSTITUI GRUPE DE LUCRU DIMINEATA. Trebuie sa ne solicitati acest lucru intr-un email si in momentul in care se va constitui o grupa de lucru care sa doresca sa participe la curs dimineata, veti fi anuntati care este ziua si orele stabilite pentru desfasurarea cursului.

In cazul noilor grupe de lucru formate, zilele si orele vor fi diferite si vor fi anuntate in timp util inaintea inceperii cursurilor.

In timpul vacantelor scolare si a zilelor nationale libere nu se desfasoara orele de actorie pentru copii.

NUMAR DE COPII / ADOLESCENTI

10 / 12 copii sau adolescenti in fiecare grupa

TAXA DE PARTICIPARE

atelier de 45 de minute - 12,50 lei
atelier de 90 de minute fara pauza - 25,00 lei
4 ateliere de 90 de minute / luna - 100 lei / luna

• La finalul unei perioade de minim 6 luni si maxim 8 luni, de participare la curs (perioada variaza in functie de evolutia fiecarei grupe) se organizeaza un spectacol cu participantii care au urmat constant cursurile in aceasta perioada. Spectacolul final se va desfasura la finalul a 6 luni sau maxim 8 luni de curs, in functie de potentialul si evolutia grupei de copii. Data maxima pana la care poate avea loc spectacolul este luna iunie, inaintea inceperii vacantei de vara.

BONUSURI

• Spectacolul va fi filmat, iar fiecare participant la curs va primi un DVD cu spectacolul, precum si un DVD cu fotografii realizate in timpul cursului
• La final se acorda diploma de participare
• Spectacolul va avea muzica originala, special compusa pentru spectacol si interpretata live de catre muzician
• Spectacolul beneficiaza de elementele specifice unui spectacol teatral : lumini, decor, etc.
• Spectacolul se desfasoara pe o scena din spatiul public timisorean
• Costurile aferente realizarii spectacolului sunt integrate in costurile cursului, nu se cere o taxa suplimentara pentru acoperirea acestor cheltuieli
• Spectacolul - asadar implicit cursantii - va beneficia de promovare prin toate mijloacele specifice
• In functie de imprejurari este posibila participarea in timpul cursului, cu un spectacol sau cu variate momente artistice individuale sau colective, la diferite evenimente organizate pentru copii si adolescenti in Timisoara

SPECIFICARE SPECIALA

ACESTE CURSURI POT FI ORGANIZATE SI IN CADRUL SCOLILOR SAU PENTRU COPIII ANGAJATILOR DIN CADRUL CORPORATIILOR

INSCRIEREA la cursuri de teatru pentru copii

• Pentru inscriere si informatii suplimentare contactati-ne:
WEBSITE: http://www.companiadearte.com/cursuri-si-ateliere/cursuri-arte/cursuri-de-actorie-pentru-copii-si-adolescenti-in-timisoara
• Email : companiadarte@gmail.com ; companiadarte@yahoo.com
• Tel. 0720762073 / 0723297456 // 0766413937

Pret bilet: 12,50

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1607

Eveniment postat de organizator

mariana luca

Adaugat in urma cu 2846 zile, 10 Sep. 2016

Adaugat de Mariana12814

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 28

Alte Evenimente din Timisoara
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
targ international de energii regenerabile roenergy romania

Targ International de Energii Regenerabile RoEnergy Romania

Timis, Timisoara. 25 Sep 2024 - 27 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .