poze calatori spre intregire workshop de respiratie holotropica si vis

Calatori spre intregire workshop de Respiratie Holotropica si Vis

Timis , Timisoara. Vineri 18 Octombrie 2013 18:00 - Duminică 20 Octombrie 2013
Str Coriolan Baran, nr 22, Zona Balcescu

Categorii: Alte Evenimente

Calatori spre intregire workshop de Respiratie Holotropica si Visare Activa (Active Dreaming) 18-20 octombrie, Timisoara

Calatori spre intregire workshop de Respiratie Holotropica si Visare Activa (Active Dreaming) 18-20 octombrie, Timisoara
Calatori spre intregire workshop de Respiratie Holotropica si Visare Activa (Active Dreaming) 18-20 octombrie, Timisoara
“In tine, ca in oricare fiinta umana, exista o dimensiune a constiintei mult mai profunda decat gandirea. Este esenta a ceea ce esti tu.” - Eckhart Tolle

Suntem calatori spre intregire. Calatoria vietii, in exterior, nu este altceva decat o oglinda a ceea ce se petrece in interiorul nostru – acolo unde sunt temerile, durerile dar si bucuriile, visele, energia resurselor vindecatoare, ce odata activate, ne inlesnesc calea spre a trai implinit, conform cu adevaratele noastre nevoi. Cand se intampla acest lucru, viata capata o curgere fireasca, armonioasa, relatiile noastre capata intimitate si autenticitate, iar caile pentru implinirea propriului drum se deschid cu usurinta.

Vom petrece trei zile cu noi insine, cu miraculoasa lume ce este adusa la suprafata din interior, cu ajutorul Respiratiei Holotropice si al Viselor – importante punti catre suflet, catre sinele nostru profund ce stie sa vada cu adevarat ce este prezent in noi, vindecandu-ne prin eliberarea de vechi bagaje psihice inutile si prin crearea unui mod de fiintare nou, benefic evolutiei sufletului.

Respiratia Holotropica este o puternica metoda holistica de autoexplorare, o calatorie interioara ce ne deschide catre noi moduri de a percepe realitatea, diferit de filtrele limitate prin care am fost conditionati sa o privim. Luam contact astfel, prin traire directa, nemijlocita, cu intregul univers interior, manifestat la nivel energetic, emotional si spiritual, prin trairi sau imagini ale sufletului pe care vindecatorul interior - cum il numeste psihiatrul Stanislav Grof, creatorul metodei - le aduce in constienta in timpul procesului terapeutic. Principiul vindecatorului interior, existent in toate traditiile spirituale ale lumii, nu este altceva decat propria inteligenta adanca, aflata dincolo de mintea conceptuala, care vindeca de la nivelul sinelui profund – sursa nealterata de conditionari, sursa sanatoasa a vietii in sine, miezul sacru care exista in fiecare dintre noi.
Cu ajutorul unui anumit tip de respiratie si insotiti de o muzica ce potenteaza plonjarea in adancimile interioare, Respiratia Holotropica slabeste mecanismele mintii rationale si faciliteaza deschiderea catre procesul de autovindecare. Se activeaza astfel memoria celulara si intreg campul de constiinta, oferind acces la toate nivelurile: domeniul senzorial (fizic), domeniul biografic (istoria personala), domeniul perinatal (legat de nastere si inainte de nastere) si domeniul transpersonal (dincolo de istoria personala, dincolo de corp si psihic individual).

Visele. O resursa fabuloasa de vindecare, ghidare si creativitate, visele ne conecteaza la campul de dincolo de mintea diurna si aduc informatii pretioase despre noi insine si despre relatii, solutii proaspete la ”probleme” cotidiene si o perspectiva noua asupra vietii in general. C. G. Jung, Mircea Eliade sau Joseph Campbell au fost doar cativa dintre cei care au intuit importanta uriasa a viselor, au lucrat cu ele, au descoperit dimensiunea lor transpersonala si au navigat in universul vast al miturilor - miturile, intim legate de ”Timpul Visatului” despre care vorbesc aborigenii si nu numai.


Vom lucra cu visele prin metoda Active Dreaming, creata de Robert Moss. Active Dreaming este o modalitate de a aduce visele in realitate, de a aduce energie si ghidare din lumea visului in viata de zi cu zi. Aceasta abordare il incurajeaza pe visator sa lase deoparte interpretarea – cea care de prea multe ori ne duce catre experimentarea realitatii la mana a doua, pentru ca nu face decat sa opereze cu tipare mentale pre-existente – si sa se apropie de energia visului in sine. Se poate opera cu resursele sau obstacolele care apar in vis, se poate dialoga sau se poate experimenta “punctul de vedere” al oricarui element din vis, fie el insufletit sau neinsufletit.
Visele sunt porti catre suflet. Calitatea extraordinara a viselor este aceea ca reflecta adevarul. Ele oglindesc cu claritate ceea ce se petrece inauntrul nostru, continuturile psihice pe care mintea rationala se straduieste sa le ignore, sa le ingroape in inconstient. Visele ne vorbesc adesea despre intentiile existente intr-o anumita relatie, despre starea de sanatate a organismului, despre trecut si despre viitor. Visele ne conecteaza cu fiinte plecate din lumea fizica, care au nevoie de ajutorul nostru sau care vin sa ne ofere sprijin la nevoie. Visele ne dau indicii pentru pasii de urmat pentru a ne implini destinul. Visele sunt realitati in sine, calatorii in universuri pe care fiinta noastra multidimensionala le acceseaza atunci cand mintea liniara, limitata, se linisteste.

Visele:
• ne vorbesc despre dorintele sufletului
• ne invata despre sanatatea trupului si mintii
• ne poarta intre trecut si viitor, vindecand si eliberandu-ne calea
• prevestesc noi intalniri in viata noastra
• ne conecteaza cu resursele si cu energia noastra vitala
• ne arata calea implinirii destinului

”Dreaming is about waking up”, spune Robert Moss, creatorul metodei ”Active Dreaming”. Active Dreaming (Visarea Activa) este si o cale catre a trai constient - iar asta presupune sa reintram in contact cu copilul din interior si implicit cu darurile copilariei: spontaneitate, joaca si deschidere. Este o cale care ne indeamna sa ne amintim si sa spunem si sa traim Povestea noastra, intr-un fel in care poate fi auzita si primita de catre ceilalti. Dincolo de asta, este despre a intelege ca energia pe care o avem si atitudinea pe care o alegem au un efect ”magnetic” asupra lumii inconjuratoare, atragand/respingand intalniri si circumstante.

Acest workshop este o invitatie la a trai constient, asumat, fiecare moment al existentei. Pentru ca a trai din ce in ce mai constient inseamna a trai din ce in ce mai liber in alegeri – liber de convingeri limitative, liber de “noduri de energie” ce ne tin blocati in diverse evenimente / relatii neincheiate, liber de frici si deschis astfel catre a da si a primi, catre iubire, bucurie si joc. A ne trai constient jocul existentei in forma umana este pretiosul dar pe care Universul l-a pus in centrul fiintei noastre.

Program: Vineri, 18.00 – 22.00, sambata 9.30-19.00, duminica 9.30-14.00
Cost workshop: 380 lei (330 lei pentru inscrieri pana cel tarziu 4 octombrie)
Locatia: Sediul Psiholistart, Str Coriolan Baran (fosta Giurgiu), nr 22, zona Balcescu, Timisoara
Inscrieri: ioanaflavia@psiholistart.ro sau 0721517672




Facilitatori:

Ana Maria Stefanescu - trainer, terapeut transpersonal, dream teacher
Ana Maria este trainer certificat (formator) cu o experienta de peste 8 ani in training, NLP Master Practitioner si terapeut transpersonal - formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) - Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. Este psihoterapeut in formare in psihoterapie integrativa (Asociatia Europeana de Psihoterapie).
De asemenea, Ana Maria are dubla formare in lucrul cu vise: este singurul terapeut din Romania certificat ca si Dream Teacher (Robert Moss School of Active Dreaming - Franta si SUA); si formare in Tibetan Dream Analysis (in cadrul International Academy for Traditional Tibetan Medicine - Faculty of Psychology & Dreams).
Formare in terapie craniosacrala. Formare in Tibetan Mantra Healing - International Academy for Traditional Tibetan Medicine, Faculty of Mantra Healing. Facilitator workshop-uri de scriere creativa (Facultatea de Filologie si Limbi Straine).


Cristina Flueras - psiholog, terapeut transpersonal, artist vizual
Cristina este psiholog (Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea din Bucuresti) si terapeut transpersonal - formare de 2 ani in terapii transpersonale, certificat ca si facilitator Respiratie Holotropica si Respiratia Inimii (RIRH) - Asociatia de Terapii Transpersonale (ATT) din Romania. De asemenea, Cristina este psihoterapeut in formare in Gestalt terapie (Societatea de Gestalt Terapie din Romania) si in formare in metoda transpersonala a Constelatiilor Sistemice (Familiale) (Jutta Ten Herkel – Marea Britanie). Facilitator workshop-uri de creativitate si autocunoastere prin pictura (Facultatea de Arte Plastice, Bucuresti).




www.drumulsprecentru.ro
www.traiesteconstient.ro

Mai multe detalii: http://www.psiholistart.ro/cursuri/workshopuri/calatori+spre+intregire++workshop+de+respiratie+holotropica+si+visare+activa+%28active+dreaming%29+18-20+octombrie%2C+timisoara

Pret bilet: 380 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1229

Eveniment postat de organizator

ioana flavia

Adaugat in urma cu 3859 zile, 03 Sep. 2013

Adaugat de Ioana9381

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 60

Alte Evenimente din Timisoara
stand up comedy cu mihai bobonete sfaturi de via a la timi oara

Stand up comedy cu Mihai Bobonete - Sfaturi de Viață la Timișoara

Timis, Timisoara. Sâmbătă 13 Aprilie 2024
targul de paste timisoara 2024

Targul de Paste Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 31 Mar 2024 - 6 Mai 2024
zilele studen ilor timi oarei 2024

Zilele Studenților Timișoarei 2024

Timis, Timisoara. 14 Mai 2024 - 16 Mai 2024
street food festival timisoara 2024

Street Food Festival Timisoara 2024

Timis, Timisoara. 5 Sep 2024 - 8 Sep 2024
  • Ai ceva de zis?

    .