poze film german sissi

Film german: "Sissi.. "

Suceava , Suceava. Luni 23 Noiembrie 2009 18:00
Casa Prieteniei din Suceava

Categorii: Spectacole si Filme

Luni, 23 Noiembrie 2009, începând cu ora 18:00, la Casa Prieteniei Suceava va fi locul de întâlnire al iubitorilor de cultură.

Seria filmelor germane de calitate din această toamnă din cadrul proiectului Serile filmului german iniţiat de Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben continuă cu producţia cinematografică Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin în regia lui Ernst Marischka.

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin este un film din anul 1957 şi reprezintă cea de-a treia parte din cadrul trilogiei Împărăteasa Sissi.

Prima parte a trilogiei o înfăţişează pe Prinţesa Elisabeth a Bavariei, Sissi, în vârstă de doar 16 ani, care îşi urmează mama şi sora Helene în Ischl, la Curtea Regală a Austriei, unde se stabilise deja logodna Prinţesei Helene cu Prinţul Franz Josef. Însă, acesta din urmă se îndrăgosteşte de frumoasa şi totodată nonconformista Sissi.. Sentimentul este reciproc, însă mariajul cu tânărul moştenitor aduce cu sine aroganţa şi îndărătnicia Reginei-Mama, care nu agreează deloc exuberanţa juvenilă a nepoatei sale, Sissi. Ultima parte a trilogiei este marcată pe de o parte de candoarea şi devotamentul Impărătesei Sissi, şi pe de altă parte de atitudinea ostilă şi încercarea Reginei Mamă de a presăra nelinişte şi nesiguranţa în cuplul regal.

Având în rolurile principale nişte figuri reprezentative ale cinematografiei germane - Romy Schneider, Magda Schneider, Karlheinz Böhm - acest film oferă spectatorului ocazia de a petrece momente plăcute vizionând un film german de calitate.

*Sursa: orasulsuceava.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 920
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5352 zile, 19 Nov. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

  • Ai ceva de zis?

    .