poze concert within the nova scars of a story seven hills

Concert Within the Nova, Scars of a Story & Seven Hills

Suceava , Suceava. Vineri 21 Aprilie 2017
31 Motor's PUB

Categorii: Muzica si Concerte

Formatia timisoreana Within the Nova concerteaza in premiera la Suceava alaturi de Scars of a Story & Seven Hills in cadrul turneului Infinite Cycles 2017!

Within the Nova este o trupă metalcore din Timişoara înfiinţată în decembrie 2015 formată din Alex Rizea, Diana Păscuțiu, Akos Mondovici, Zsolt Mondovici si Richard Ebner.
Trupa îşi trage seva de inspiraţie din diverse genuri muzicale (industrial, metalcore, electronic), rezultând un sound dinamic, expresiv caracterizat prin voci clean şi scream, riffuri agresive de chitară, solouri melodice, breakdownuri, sintetizatoare, şi tematici atmosferice.
29 Februarie marchează debutul trupei cu single-ul ''Forsake the Crown'' iar în 16 Mai, Within the Nova a lansat al doilea single intitulat 'Ground Zero' sub forma unui lyric video.
In urma unui sondaj de opinie adresat fanilor despre cover-ul pe care Within the Nova avea sa il interpreteze, trupa a lansat single-ul ''E.T.'' (Katy Perry) pe data de 18 Iulie 2016.
Pe data de 1 Septembrie, trupa semneaza cu casa de discuri britanica 'The Snakes on Fire Records' sub egida caruia urmeaza sa isi scoata pe piata primul material discografic intitulat ''Infinite Cycles'' in Aprilie 2017.
Within the Nova lansează videoclipul pentru 'The Idealist' în data de 10 Noiembrie 2016.

Scars of a Story, din Cluj-Napoca, a luat naștere la inițiativa chitariștilor Peter Grezer (Stereofeelings) și Sucală Vlad (All One). În încercarea de a da metalcore-ului, o interpretare nouă și melodică, celor doi li se alatura basistul Dani Șipoș (All One), toboșarul Cristi Lipovan și vocalistul Hrenovschi "Bitză" Marian, ultimii doi făcând parte din trupa Antidot. După crearea unor piese proprii care să reprezinte spiritul trupei, Scars of a Story a debutat in data de 7 mai 2012 pe scena underground cu un concert în deschiderea binecunoscutei trupe canadiene Cancer Bats. Primind numeroase aprecieri și reactii pozitive, membrii trupei au continuat sa dezvolte și să rafineze piesele proprii în pregătirea urmatoarelor concerte. Din motive personale, Cristi Lipovan părăsește trupa, dar este inlocuit de toboșarul trupei Sinfold, Gabi Petrean. Având o formulă completă restabilită, formația continuă seria concertelor împărțind scena cu trupe internaționale precum Subscribe, Betraying the Martyrs, Violent Chapter, Jinjer, Hopes Die Last si trupe romanești ca Goodbye to Gravity, Diamonds are Forever, Breathelast, Divided by Perception si For the Wicked.

Seven Hills este o trupă de metalcore/metal modern fondată în Iași, în octombrie 2015, compusă din Dragoș Ciobanu la voce, Ciprian Corcioveanu la chitări, Catalin Dumitrache la bass și Ovidiu Punei la tobe. Pe langa Dragos, Catalin si Ciprian, din componenta originala au mai facut parte Marin Cîrtiță la chitări și Andrei Timofti la tobe; aceștia fiind membri ai trupei în perioada octombrie 2015-iulie 2016. Pe
22 februarie, trupa și-a făcut debutul online, lansând primul single/demo Tragedy” pe Youtube și pe Bandcamp. Debutul live a venit 4 zile mai târziu, când trupa a deschis cea de a doua zi a festivalului Rock’N’Iași Winter Edition 2016, urmat în lunele următoare de concerte in Chișinău, Suceava, Iași, bifând și o prezență la Rock’N’Iași Open Air. În aceste luni au împărțit scena cu trupe ca Bucovina, Till Lungs Collapse, Asemic sau Implant Pentru Refuz. În august, atât Andrei (tobe) cât si Marin (chitări) au părăsit trupa din diverse motive. In luna octombrie a anului 2016, trupei s-a alăturat la tobe Ovidiu Punei, noutate oficilalizată pe pagina de facebook a trupei in luna decembrie. Primăvara lui 2017 va aduce și revenirea pe scenă a trupei după o perioadă de 8 luni fără activitate live.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1150
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Suceava
valentina

Adaugat in urma cu 1958 zile, 22 Feb. 2017

Adaugat de ValiBarbu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1294

  • Ai ceva de zis?

    .