poze festival na ional de interpretare muzicala rampa de lansare

Festival național de interpretare muzicală „Rampa de lansare”

Suceava , Suceava. Vineri 24 Noiembrie 2023 - Duminică 26 Noiembrie 2023
Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava

Categorii: Festivaluri , Jocuri si Concursuri , Muzica si Concerte

Festivalul – Concurs, ediția a 3-a

În perioada 24-26 Noiembrie 2023, la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava va avea loc festivalului național de interpretare muzicală Rampa de lansare, a III-a ediție.

Festivalul – Concurs are ca scop promovarea creației și artei interpretative, descoperirea și promovarea copiilor și tinerilor talentați în interpretarea muzicii populare și a muzicii ușoare vocale, abordarea muzicii din punct de vedere educativ, rafinarea gustului muzical, educarea culturală și artistică a elevilor, îmbogățirea repertoriului muzical al acestora, promovarea tezaurului muzicii populare, aprofundarea relațiilor dintre copii și tineri, profesori și părinți, crearea unui prilej de reîntâlnire, de cunoaștere și prietenie.

Organizatorii își propun drept scop promovarea, afirmarea şi lansarea tinerelor artiști din judetul Suceava si atragerea concurenților din toate județele țării în vederea promovarii Bucovinei și a tradițiilor din Bucovina, concursul desfașurându-se întotdeauna în preajma zilei de 28 Noiembrie – Ziua Bucovinei.

Concursul se adresează copiilor și tinerilor din palatele și cluburile copiilor, grădinițe, școli, licee vocaționale, asociații culturale și școli de muzică private din ţară și din Republica Moldova.

Concursul se va desfășura pe două secțiuni: Muzică Populară Vocală și Muzică Ușoară Vocală și pot participa concurenți cu vârste cuprinse între 4-20 ani, înscrierile fiind deschise până pe data de 5 Noiembrie 2023.

Juriul festivalului va fi format din compozitori, artiști interpreți, profesori de muzică de la Universitatea De Arte „George Enescu”din Iași și Centrul Cultural Bucovina – Suceava, oameni de radio și televiziune și anume: Nicolae Caragea – compozitor, Tudor Turcu – artist, Florin Fodor – Lect. Univ. Dr., Mihaela Gârlea- Lect. Univ. Dr., George Vanvu – Compozitor/Jurnalist, Elena Simionesei – artist și prof. canto, Laura Olteanu – artist, Alexandru Recolciuc – artist, Leonard Zamă – artist și Loredana Ceică – Inspector școlar pentru Arte, juriu avizat și la alte festivaluri din țara și din străinătate.

Audițiile și jurizarea se vor desfășura vineri, 24 Noiembrie 2023 și sâmbătă 25 Noiembrie 2023, în sala Teatrului Municipal Matei Vișniec din Suceava. Duminică, 26 Noiembrie 2023, începând cu ora 13:00, va avea loc Gala de Premiere și Recitalul artiștilor invitați, membri ai juriului.

Criteriile de jurizare vor fi în funcție de: intonație, dicție, ritmicitate, frazare, tehnică vocală, mișcare scenică, vestimentație și atitudine​.

Vor fi acordate următoarele premii: Marele Trofeu Rampa de Lansare, Trofeele celor două secțiuni, Trofee de categorie, premiile I, II, III, mențiuni și premii speciale. Toți concurenții vor fi premiați cu diplome, trofee, dulciuri și cadouri.

Profesorii coordonatori vor primi diplome de merit.

Intrarea liberă.

Mai multe detalii: https://suceava.media/

Comenteaza pe Facebook
moni d

Adaugat in urma cu 18 zile, 16 Nov. 2023

Adaugat de Moni D.

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 841

Alte Evenimente din Suceava
targ de arta i antichita i la suceava

Târg de artă și antichități la Suceava

Suceava, Suceava. 9 Dec 2023 - 10 Dec 2023
concert 99 degrees la suceava

Concert 99 Degrees la Suceava

Suceava, Suceava. Sâmbătă 9 Decembrie 2023
targul de craciun din suceava 2023

Târgul de Crăciun din Suceava 2023

Suceava, Suceava. 28 Nov 2023 - 15 Ian 2024
  • Ai ceva de zis?

    .