poze  650 de ani de cand a inceput tara moldovei

"650 de ani de cand a inceput Tara Moldovei"

Suceava , Suceava. Vineri 27 Noiembrie 2009 11:30
Muzeul de Istorie din Suceava

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte

Cincizeci de specialişti din România, Republica Moldova şi Cernăuţi vor susţine la Suceava o serie de lucrări în cadrul unui simpozion ce cuprinde două secţiuni, "Artă şi Civilizaţie Medievală"-ediţia a XVI-a şi "Bucovina-File de Istorie" - ediţia a XI-a.

Evenimentul va fi găzduit de Muzeul de Istorie din Suceava şi se va desfăşura în perioada 26 - 28 noiembrie a.c.

Manifestarea este organizată de Complexul Muzeal Bucovina, Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Suceava, iar deschiderea oficială va avea loc joi, 26 noiembrie, la ora 11, la Muzeul de Istorie. Potrivit organizatorilor, cu această ocazie va fi lansată şi placheta "650 de ani de când a început Ţara Moldovei.

În cadrul simpozionului, vineri, de la ora 11.30, va fi vernisată expoziţia "1919 - În apărarea României Mari - o campanie pentru pacea Europei (un război uitat pe nedrept). Aceasta prezintă imagini inedite din acţiunile desfăşurate de armata română în Ungaria şi Transilvania. Fotografiile provin din patrimoniul Complexului Muzeal Bucovina şi din colecţiile Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I", din Bucureşti.

Tot vineri, de la ora 13.00, Muzeul de Istorie din Suceava va găzdui deschiderea expoziţiei de pictură Ion Grigore, în cadrul căreia vor fi prezentate 40 de lucrări cu imagini din lumea satului, tradiţia continuând să rămână un punct ferm în sufletul autorului. Expoziţia va fi vernisată de binecunoscutul critic de artă Valentin Ciucă.
*Sursa: newsbucovina.ro

Comenteaza pe Facebook
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 5259 zile, 26 Nov. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

Alte Evenimente din Suceava
suceava blues festival

Suceava Blues Festival

Suceava, Suceava. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
zilele sucevei 2024

Zilele Sucevei 2024

Suceava, Suceava. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .