poze  centrul de formare al bibliotecarilor

"Centrul de formare al bibliotecarilor"

Suceava , Suceava. Joi 10 Septembrie 2009 09:00
Sala de Artă "Elena Greculesi" a Bibliotecii Bucovinei "I.G. Sbiera"

Categorii: Alte Evenimente

Joi, începând cu ora 9:00, Sala de Artă "Elena Greculesi" a Bibliotecii Bucovinei "I.G. Sbiera" va găzdui inaugurarea "Centrului de formare al bibliotecarilor" din cadrul programului "Biblionet".

Programul "Biblionet - lumea în biblioteca mea" are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates pentru următorii 5 ani şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România.

Programul "Biblionet" va asigura creşterea accesului românilor la informaţie, ajutând bibliotecile să-şi deservească mai bine comunitatea. Aproape 80% din populaţie, mai ales din zonele rurale, nu are acces la Internet. Din această cauză, pentru mulţi dintre cetăţenii ţării nu sunt disponibile beneficiile economice şi sociale ale accesului la Internet, cum ar fi serviciile de administraţie, găsirea unui loc de muncă, informaţii din domeniul sănătăţii, servicii bancare şi de administrare online a afacerilor sau comunicarea cu rudele din străinătate.

Potrivit directorului Bibliotecii Bucovinei "I.G. Sbiera", Gabriel Cărăbuş, "obiectivul major al acestui program este transformarea bibliotecilor aplicante/selectate în CENTRE MODERNE DE INFORMARE PENTRU CETĂŢENI.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 682
sandu alexandra

Adaugat in urma cu 4899 zile, 09 Sep. 2009

Adaugat de andra

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3654

  • Ai ceva de zis?

    .