poze zilele municipiului falticeni

Zilele municipiului Falticeni

Suceava , Falticeni. Joi 19 Iulie 2012 - Duminică 22 Iulie 2012

Categorii: Festivaluri

In acest weekend la Falticeni au zilele orasului.

Joi, 19 iulie, la ora 18:30, la Biserica Sf. Ilie din Fălticeni vor fi primite Sfintele Moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini şi se va oficia Slujba Vecerniei.
La ora 20:00, în Piaţa „Nada Florilor”, este programat spectacolul Trupei Karaoke Still, urmat, la ora 21:00, de evoluţia unor tineri solişti de muzică populară din Fălticeni: Valentin Bertea, Isabela Merlă, Eusebiu Gafiţa, Petronela Popa, Iulian Aghiniţei, Lenuţa Rusu, Viorica Duceac. Seara se încheie cu spectacolul oferit de Ansamblul „Trandafirul”, al Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni.

Procesiune pe străzile Fălticeniului
Ziua de vineri, 20 iulie, când fălticenenii sărbătoresc hramul oraşului, de Sf. Ilie, începe, la ora 8:00, cu slujba oficiată de un sobor de preoţi la Biserica cu hramul „Sfântul Ilie” din Fălticeni.
La ora 12:00, este programată o procesiune religioasă cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion pe traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica Adormirea Maicii Domnului – primărie – Catedrala Ortodoxă - Biserica Sf. Ilie.
Între orele 10:00 – 15:30, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birilic” organizează ediţia a VII-a a Festivalului – Concurs Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”. Între orele 17:00 – 19:00, la Biserica „Sf. Ilie” va fi organizată “Nunta de aur”, sărbătorirea cuplurilor fălticenene care aniversează 50 de ani de căsătorie. Spre seară, în intervalul orar 18:00 – 19:30, pe scena din Piaţa “Nada Florilor” va avea loc Gala laureaţilor ediţiei a VII-a a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, urmat, la ora 20:00, cu spectacolul susţinut de Orchestra Profesionistă „Rapsozii Botoşanilor” şi invitaţii săi.

Competiţii sportive: tenis, fotbal
Sâmbătă, 21 iulie, între orele 9:00 – 12:00, este programată o slujbă arhierească de pomenire a eroilor fălticeneni, a personalităţilor culturale fălticenene şi a ctitorilor bisericii, oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, slujbă ce se va oficia la Biserica „Sfântul Ilie” din Fălticeni.
La ora 12:00, va avea loc o procesiune religioasă în jurul Bisericii „Sfântul Ilie”, urmată de depunerea Sfintelor Moaşte în biserică.
În intervalul orar 9:30 – 21:00, la Sala de sport „Mihai Băcescu” şi Sala de sport „Nicu Gane” va avea loc un turneul de tenis de masă, ediţia a III-a, dotat cu Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”. Competiţia face parte din circuitul naţional AMATUR.
Între orele 10:00 – 12:00, pe Stadionul “Nada Florilor” din Fălticeni se va desfăşura meciul de fotbal OLD BOYS (’80-’90), între echipele Foresta Fălticeni şi C.S.M. Suceava. La ora 18:00, pe scena din Piaţa “Nada Florilor”, Trupa Karaoke Still va susţine un spectacol, urmat, la ora 20:00, de evoluţia artistei Paola şi a trupelor, „Akcent” şi „Spitalul de Urgenţă”.

Mai multe detalii: http://www.monitorulsv.ro

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4293 zile, 18 Iul. 2012

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .