poze de vanzare for sale for sale la sibiu

DE VÂNZARE / FOR SALE (FOR SALE) la Sibiu

Sibiu , Sibiu. Duminică 21 Iunie 2015 18:00

Categorii: Spectacole si Filme

„Documentarea pentru spectacolul „De vânzare / For sale” a încercat să adune perspective, mărturii, întrebări legate de tema acaparării de terenuri, un fenomen care se întâmplă deja de ani buni în România. Ficţiunea are ca sursă de inspiraţie interviurile şi discuţiile realizate cu locuitori ai satelor din zona judeţelor Cluj, Ialomiţa şi Călăraşi, cu antropologi, sociologi, activişti şi jurnalişti, precum şi interviurile realizate de artiştii parteneri din Anglia şi Germania cu investitori din aceste ţări interesaţi de agricultura la scară mare din România.

DE VÂNZARE / FOR SALE
(FOR SALE)
un spectacol de Gianina Cărbunariu
Scenografia, video, light-design: Andu Dumitrescu
Mişcarea scenică: Florin Fieroiu
Muzica: Bobo Burlăcianu
Distribuţia: Alina Berzunţeanu, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Gabriel Pintilei, Alexandru Potocean, Gabriel Răuţă, Mihai Smarandache

Faţă în faţă cu o realitate care se desfăşoară chiar sub ochii noştri, am încercat să traducem publicului, prin mijloace teatrale, întrebările apărute în timpul perioadei de documentare şi în procesul de lucru la acest spectacol: Cum arată ţăranul român în anul 2014? De ce în marea majoritate ţăranii aleg să îşi vândă sau să îşi arendeze pământul? De ce este profitabilă agricultura pentru marii proprietari de pământuri români şi străini, în timp ce micii fermieri se zbat să supravieţuiască? De ce în sate precum Pungeşti sau Roşia Montană locuitorilor li se ia dreptul de a decide asupra traiului în propria comunitate de către companii precum Chevron sau RMGC, iar statul participă activ la aceste abuzuri? În ce este silit să se transforme ţăranul român în contextul unei noi ordini mondiale? Ce se vinde şi ce se cumpără de fapt? Cine ne hrăneşte, cu ce ne hrăneşte şi cu ce preţ?” (Gianina Cărbunariu)

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 420
Cuvinte cheie: Sibiu
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2718 zile, 18 Iun. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

  • Ai ceva de zis?

    .