poze  chance for life la sibiu

CHANCE FOR LIFE LA SIBIU

Sibiu , Sibiu. Luni 12 Iulie 2010 10:00 - Sâmbătă 17 Iulie 2010

Categorii: Spectacole si Filme

Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu

În perioada 3 -17 iulie 2010, Fundaţia CHANCE FOR LIFE desfăşoară în parteneriat cu organizaţia Commundo din Olanda şi Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, Direcţia Judeţeană de Tineret Sibiu şi Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, proiectul „Act for Change!”, al doilea proiect din Europa de teatru social interactiv realizat de actori voluntari nevăzători.

În această perioadă vor sosi în România 10 voluntari olandezi, dintre care 5 sunt nevăzători, care împreună cu voluntari români vor desfăşura o serie de piese de teatru social pe care le vor juca în faţa copiilor, tinerilor şi publicului larg în următoarele instituţii: Biblioteca Judeţeană „Astra” Sibiu, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, Fundaţia Edelweiss Sibiu, Organizaţia SOS Satele Copiilor Cisnădie, cât şi pentru comunitatea din Rusciori.

În cadrul proiectului "Act for Change!", finanţat prin programul Youth in Action, European Voluntary Service al Comisiei Europene, voluntarii vor participa la traininguri pe tema teatrului social şi vor dezbate problema cetăţeniei europene, a identităţii culturale, a stereotipurilor, grupurilor discriminate şi a prejudecăţilor din societăţile olandeze şi româneşti. Ei vor aborda prin piesele de teatru social situaţii de discriminare reprezentative pentru realitatea românească.

Scopul acestor spectacole de teatru social este să îi sensibilizeze pe spectatori faţă de situaţiile de discriminare şi consecinţele acestora. Oamenii vor fi încurajaţi să joace mai întâi pe scenă, iar apoi şi în viaţa reală un rol din ce în ce mai activ în societatea civilă, pentru a o transforma într-un loc caracterizat de toleranţă şi bună înţelegere între oameni, indiferent de clasa socială, situaţia financiară, etnie.

Teatrul social este o metodă de educaţie non-formală prin intermediul căreia publicul spectator poate interveni ca actor în desfăşurarea spectacolului, cu scopul de a propune soluţii cât mai realiste la problemele sociale de discriminare sau opresiune înfăţişate pe scenă.

Pentru orice informaţii suplimentare, vă rugam contactaţi-ne la telefoanele 0722 100 162 – Iuliana Dinu, Coordonator Naţional.

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc.

Fundaţia Stichting Commundo este o organizaţie non-profit olandeză care organizează programe în care participanţii desfăşoară muncă de voluntariat în ţări emergente din toată lumea. Organizaţia olandeză le oferă oamenilor oportunitatea unică de a participa la un proiect comunitar de valoare precum şi de a călători în locuri aventuroase şi de se dezvolta personal, de a se implica activ în comunităţi şi culturi diferite şi de a acumula o mai bună înţelegere a altor lumi.

Act for Change! este un proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Youth in Action, European Voluntary Service. Aceasta comunicare reflectă doar punctul de vedere al autorilor, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru informaţia conţinută.

Parteneri locali: Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, Direcţia Judeţeană de Tineret Sibiu, Biblioteca „George Bariţiu” Braşov.
www.bjastrasibiu.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2384
pop rodica

Adaugat in urma cu 5034 zile, 12 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
targul de paste sibiu 2024

Targul de Paste Sibiu 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Apr 2024 - 7 Mai 2024
targul de carte gaudeamus la sibiu 2024

Targul de carte Gaudeamus la Sibiu - 2024

Sibiu, Sibiu. 14 Aug 2024 - 18 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .