poze magnificat concert de craciun

Magnificat - Concert de Crăciun

Sibiu , Sibiu. Duminică 10 Decembrie 2017 18:00

Categorii: Muzica si Concerte

În cea de-a doua duminică din postul Crăciunului, 10 decembrie 2017, Corul Bach susţine la ora 18:00 tradiţionalul său concert de Crăciun în biserica evanghelică din Sibiu.

Programul muzical va acoperi întreaga perioadă cuprinsă între primul Advent şi ziua de Crăciun: cantatele “Wachet! Betet! Betet! Wachet!“ de J. S. Bach şi “Nun komm, der Heiden Heiland“ de G. Ph. Telemann ilustrează Adventul. În piesa „Magnificat“ a lui Christoph Graupner, corul, soliştii şi orchestra prezintă cuvintele Mariei, care, după ce îngerul Gabriel îi vesteşte naşterea lui Isus, aduce laudă lui Dumnezeu. În încheiere, corul „Ehre sei dir, Gott, gesungen“ din Oratoriul de Crăciun oferă o primă întâlnire cu bucuria şi entuziasmul zilelor de Crăciun.

Toate piesele din programul serii au fost compuse în anii 1722/23. Fiecare dintre cei trei compozitori au candidat mai mult sau mai puţin serios la postul de cantor al renumitei biserici Sf. Toma din Leipzig. Fiecare ar fi primit postul, însă doi dintre ei au obţinut de la angajatorii lor din vremea aceeea (Telemann în Hamburg, Graupner în Darmstadt) condiţii financiare îmbunătăţite şi şi-au retras candidatura. Astfel calea a rămas deschisă pentru Johann Sebastian Bach, cel care nu doar şi-a pus amprenta timp de 27 ani asupra vieţii muzicale din Leipzig, ci a influenţat şi întreaga dezvoltare a muzicii vestice din secolele următoare.

În rândul soliştilor publicul va fi încântat de prezenţa sopranei Melinda Samson şi a mezzosopranei Elisa Gunesch, două nume binecunoscute şi îndrăgite în Sibiu, alături de care îşi vor da concursul şi doi tineri solişti din Germania: tenorul Maximilian Vogler şi baritonul Konstantin Ingenpass.
Ansamblul va fi acompaniat de o orchestră de cameră compusă din muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu, sub conducerea dirijorului Corului Bach, Jürg Leutert.

Biletele (adulţi: 10 lei; copii până la 14 ani: gratuit) se pun în vânzare începând din 02.12.2017 la sediul Bisericii Evanghelice din Sibiu, Piaţa Huet nr. 1, în librăriile Schiller si Erasmus, precum şi în seara concertului la intrare. Pentru ca nu doar inimile să se încălzească în timpul concertului, publicul va beneficia de pături călduroase distribuite la intrare.

Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 657
Cuvinte cheie: Sibiu
lavi

Adaugat in urma cu 2312 zile, 29 Nov. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .