poze taraful haiducilor de la clejani concerteaza la tff sibiu

Taraful Haiducilor de la Clejani concertează la TFF Sibiu

Sibiu , Sibiu. Joi 10 Iunie 2010

Categorii: Festivaluri

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu va găzdui un concert plin de vitalitate şi culoare susţinut de Tarafului Haiducilor de la Clejani. Evenimentul, o premieră la Sibiu, va avea loc în deschiderea filmului lui Florin Şerban, Eu când vreau să fluier, fluier, joi, 10 iunie, ora 21 00, în Piaţa Mică.
Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Sibiu va găzdui un concert plin de vitalitate şi culoare susţinut de Tarafului Haiducilor de la Clejani. Evenimentul, o premieră la Sibiu, va avea loc în deschiderea filmului lui Florin Şerban, Eu când vreau să fluier, fluier, joi, 10 iunie, ora 21 00, în Piaţa Mică.
Cei care au dus în toată lumea muzica lăutăreasca cântată aşa cum se învaţă din moş strămoşi în Clejani vin la Sibiu pentru o reprezentaţie cum numai ei ştiu să facă prin care vor introduce pe nesimţite spectatorii în atmosfera complexă a filmului.
Taraful Haiducilor din Clejani nu se află la primul contact cu lumea filmului şi nu sunt o prezenţă întâmplătoare la TIFF. Liderul Tarafului, Caliu - aşa cum îl cunosc atât publicul, cât şi apropiaţii, sau Anghel Gheorghe, pe numele său din afara scenei - a colaborat cu regizorul Radu Mihăileanu pentru filmul Concertul, unde interpretează rolul primului violonist al Orchestrei Balşoi.
Despre Caliu, Radu Mihăileanu spune că "este un geniu muzical şi un mare actor", fiind pe cât de uimit, pe atât de fascinat de modul în care Caliu a reuşit să reproducă în film 12 minute din Concertul nr. 35 pentru vioară şi orchestră de Ceaikovski, doar ascultând-o pe un CD de câteva ori. "În momentul în care a început să cânte Paganini, toata lumea - actorii ruşi, actorii francezi -, a rămas cu gura căscată."
Relaţia Haiducilor de la Clejani cu filmul a început cu mult timp în urmă. În 1993, grupul a apărut în filmul francez Latcho Drom al lui Tony Gatlif. În 2000, s-au împrietenit cu celebrul actor Johnny Depp pe care Caliu l-a învăţat ţigăneşte pentru rolul din The Man Who Cried (regia Sally Potter), în care au şi jucat alături de alte nume importante ale cinematografiei, precum Christina Ricci, Cate Blanchett sau John Turturro. În 2006, tot alături de Johnny Depp, Taraful Haiducilor din Clejani sunt una dintre cele cinci formaţii ţigăneşti care apar, cântă şi sunt portretizate în documentarul When the Road Bends; Tales of a Gypsy Caravan.
La Sibiu, Haiducii promit să facă un spectacol cum nu s-a mai văzut, răvăşitor ca un cântec de jale, dar energizant şi pătimaş ca un cântec ţigănesc de voie bună.

sibianul.gandul.info/sibiu

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 991
Cuvinte cheie: Sibiu
pop puiu

Adaugat in urma cu 5067 zile, 04 Iun. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
targul de paste sibiu 2024

Targul de Paste Sibiu 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Apr 2024 - 7 Mai 2024
targul de carte gaudeamus la sibiu 2024

Targul de carte Gaudeamus la Sibiu - 2024

Sibiu, Sibiu. 14 Aug 2024 - 18 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .