poze festivalul tarafuri si fanfare

Festivalul TARAFURI si FANFARE

Sibiu , Sibiu. Miercuri 29 Septembrie 2010 - Joi 30 Septembrie 2010

Categorii: Festivaluri

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale

In urma cu cativa ani, Marius Tuca, prin Jurnalul National, initia campania “Recurs la Romania” iar in 2007, in spiritul acestei idei, Festivalul Tarafuri si Fanfare despre care spunea.: „El poate fi luat si ca o declaratie de dragoste pentru folclorul nostru, dar si ca o povara. Povara celor care au prins gustul sevei ce curge prin viorile si tambalurile neamului romanesc, povara celor care au descoperit cat de adanc sunt infipte radacinile folclorului in suflectul nostru”.

Primele doua editii s-au desfasurat la Muzeul Satului din Bucuresti, iar selectia muzicantilor a fost asigurata de dr. Marian Lupascu, cercetator al Institutului de Folclor Constantin Brailoiu.

In 2009, Jurnalul National impreuna cu Grigore Lese au hotarat ca cea mai importanta sarbatoare a muzicii taranesti sa aiba loc in cel mai frumos sat din lume - Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Sibiu. Locatia nu este aleasa la intamplare, muzeul sibian reprezentand un spatiu ideal pentru acest gen de manifestari, bazate pe promovarea traditiilor autentice.

Tarafuri si Fanfare este singurul festival national de muzica taraneasca autentica. In cadrul evenimentului, sufletul va va fi mangaiat de sonoritati diverse, de la doina, balada, cantec de dragoste pana la muzica de joc, de la taraful doljean cu doi instrumentisti care canta in acelasi timp si vocal pana la fanfara bucovineana alcatuita din 10 persoane.

Festivalul ”Tarafuri și fanfare” are menirea de a duce mai departe traditii muzicale reprezentative pentru spiritul romanesc. Cele doua editii anterioare s-au bucurat de un mare succes, muzica ajutandu-i pe oameni – spectatori de toate varstele - sa depașeasca barierele conventionale și sa traiasca impreuna momente deosebite.

Cele doua zile de festival propun un program generos, cu recitaluri oferite de cate zece formatii in fiecare zi. Vor concerta muzicanti din toate zonele tarii, lor adaugandu-li-se și un grup din Timocul bulgaresc.

Fiecare muzicant este o personalitate, un tezaur de melodii, ritmuri, trairi care se unesc, se intretaie, se completeaza. Muzicantii vor canta asa cum stiu ei mai bine, live.

Pe langa toate acestea, pentru a nu ramane nimic neexplorat din lumea minunata a muzicantilor autentici, vor fi prezentate instrumente, tehnici de constructie, modalitati de obtinere a sunetului, tehnici instrumentale si vocale, efecte sonore neobisnuite, costume taranesti de sarbatoare.


www.infopensiuni.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1323
Cuvinte cheie: Sibiu
pop puiu

Adaugat in urma cu 5038 zile, 13 Iun. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .