poze sibiu international fringe festival 2014

Sibiu International Fringe Festival 2014

Sibiu , Sibiu. Marţi 1 Iulie 2014 - Marţi 15 Iulie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Inceputul lunii iulie aduce sibienilor un festival dedicat tuturor proiectelor culturale independente, urmarind promovarea inovatiei, precum si a libertatii de creatie.

Tema celei de-a 9-a ediţii este ,"Freedom /Libertate", iar Sibiul va fi transformat între 1 şi 15 iulie în capitala teatrului independent şi "liber". "Fringe" este adresat tuturor tinerilor cu iniţiativă, talentaţi, care se reunesc pentru a împărtăşi experienţe, idei şi resurse în locaţii tradiţionale sau nu, obişnuite sau neobişnuite.

Timp de două săptămâni, festivalul îşi propune să transforme Sibiul aducând aici din zona teatrelor independente cele mai bune spectacole, performance-uri, concerte şi experimente teatrale. Numeroase reprezentaţii de spectacole, concerte şi experimente teatrale ale artiştilor tineri din România şi de peste hotare vor urca pe scenele sibiene.

Evenimentele din cadrul festivalului, în special cele din spaţiile neconvenţionale au atras foarte mulţi spectatori şi în ediţiile anterioare. De aceea şi în acest an un loc special îl vor avea spectacolele jucate în apartamente sau în cafenele.

"8 trupe tinere au dat valoare cuvântului "fringe" la Edinburgh în 1948. La vremea aceea artiştii scoţieni nu au primit autorizaţie să joace în centrul oraşului, din anumite interese culturale locale. Şi-au zis Fringe (margine) şi au început să joace pe marginea oraşului. Povestea merge mai departe. Asemeni modelului scoţian ia naştere şi la Sibiu fenomenul Fringe. Sunt bucuros să văd că în fiecare an, la nivel naţional, sunt tot mai multe spectacole produse de independenţi. Festivaluri cum este Sibiu Fringe nu pot decât să ajute la dezvoltarea teatrului. Totodată sunt convins Fringe-ul de la Sibiu va pune bazele unui nou sistem de funcţionare a teatrului în România, devenind o platformă serioasă în zona independentă a artelor spectacolului. Aşadar în 2014 cele mai bune performance-uri vor fi prezente în cadrul Sibiu Internaţional Fringe Festival." a spus Cătălin Grigoraş - director festival

Mai multe detalii: http://port.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1810
popadriana

Adaugat in urma cu 3589 zile, 31 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .