poze  triomix dans in realitatea virtuala
poze  triomix dans in realitatea virtuala poze  triomix dans in realitatea virtuala poze  triomix dans in realitatea virtuala

„TrioMix”, dans în realitatea virtuală

Sibiu , Sibiu. Vineri 24 Iunie 2022 11:00 - Duminică 3 Iulie 2022
Centrul Cultural Habitus

Categorii: Festivaluri , Alte Evenimente

Gigi Căciuleanu și Fundația Art Production, cu sprijinul JTI, lansează proiectul „TrioMix”, un nou mod de a prezenta dansul, în realitatea virtuală.

Filmarea în 360 de grade a beneficiat de procesarea profesională realizată de Les Ateliers NOMAD, în regia lui Andy Lupu, integrând diverse elemente din desenele realizate de Gigi Căciuleanu, care au stat la baza coregrafiei.
În “TrioMix”, spectatorul pătrunde efectiv în spațiul de dans, identificându-se cu camera care filmează coregrafia, dat fiind că nu există unghi ascuns pentru cel care privește.

Este primul proiect de acest tip semnat de Gigi Căciuleanu și printre primele din lume. Iată cum îl descrie Maestrul: „O cameră-univers. / Un univers cât o cameră./ Trei personaje. Două femei. Un bărbat./ Trei singurătăți care se întretaie într-o conviețuire de moment. De momente./ Fraze ale unei povești pe care fiecare o poate interpreta după voie. După propria înțelegere. În funcție de unghiul de vedere pe care chiar el îl alege.../ Destinele noastre sunt foi albe. Unele umplute cu litere mici. Altele pline cu majuscule. Cele mai multe, fiind cele care nu așteaptă decât să fie scrise…” (Gigi Căciuleanu)

„Așa cum scriam în volumul „Gigi Căciuleanu – OmulDans”, Gigi este la apogeul creativității, iar noi avem șansa să ne bucurăm din plin de generozitatea lui. TrioMix reprezintă pentru marele nostru coregraf un nou mod de a demonstra că este omul timpului său și mai mult decât atât, că este un inovator, un artist complex pentru care „prea mult” nu este niciodată destul. Știe să unească lumile, să tălmăcească intraductibilul, iar acum, prin TrioMix, depășește o nouă limită și ne pune la încercare, invitându-ne să ne integrăm într-un univers virtual, cu posibilități neașteptate”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.

Conceptul, coregrafia, desenele, scenografia și costumele sunt semnate de Gigi Căciuleanu. Un film regizat de Andy Lupu, după o idee a Oanei Iacob, pe muzica lui Anton Reicha. Interpretează Lelia Marcu-Vladu, Ana-Maria Iacob și Bogdan Iacob. După premiera din cadrul FITS, filmul va fi prezentat în cadrul mai multor festivaluri din țară și străinătate.

Mai multe detalii: https://www.sibfest.ro/ro/program/events/triomix

Pret bilet: 20-30

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 241

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 292 zile, 13 Iun. 2022

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 215

Alte Evenimente din Sibiu
artmania 2023 la sibiu

ArtMania 2023 la Sibiu

Sibiu, Sibiu. 28 Iul 2023 - 30 Iul 2023
corul madrigal saptamana patimilor sibiu

Corul Madrigal Săptămâna Patimilor Sibiu

Sibiu, Sibiu. Joi 6 Aprilie 2023
spectacol mozart group in sibiu

Spectacol MozART Group în Sibiu

Sibiu, Sibiu. Miercuri 17 Mai 2023
sibiu blues nights 2023

Sibiu Blues Nights 2023

Sibiu, Sibiu. 31 Mar 2023 - 1 Apr 2023
  • Ai ceva de zis?

    .