poze transylvania kids expozitie de simon henwood
poze transylvania kids expozitie de simon henwood poze transylvania kids expozitie de simon henwood

Transylvania KIds, expozitie de Simon Henwood

Sibiu , Sibiu. Sâmbătă 7 Februarie 2015 13:00 - Sâmbătă 21 Februarie 2015
str. Tribunei nr.6

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 50/10000

Muzeul Naţional Brukenthal a deschis anul expozițional 2015 printr-un eveniment de talie mondială - "Transylvania Kids” - care l-a adus la Sibiu pe Simon Henwood, artist britanic recunoscut pentru experimentele pe diverse segmente artistice, pentru colaborările cu muzee și galerii de artă renumite - MOMA (NYC), ICA (London), UCLA Hammer Museum (LA) și Galeria Sophie Sheideker (Paris) – şi cu muzicieni de top precum Kanye West, Rihanna, Alicia Keys, Roisin Murphy, Badly Drawn Boy și Imogen Heap. Expoziția este organizată în colaborare cu Galeria Galateca din București șI curatorul Roxana Gibescu.

Deschiderea expoziţiei la „Brukenthal” nu este întâmplătoare, la baza alegerii stând reputaţia instituţiei şi faptul că muzeul este situat în mijlocul satelor prin care Simon Henwood a călătorit. "Pentru mine a fost foarte frumos să vizitez Transilvania. Sper ca, prin lucrările mele, să pot să transmit căldura şi ceea ce am simţit când am vizitat aceste sate şi am văzut aceşti copii deosebiţi. Muzeul Brukenthal este un spaţiu minunat, care pune în valoare portretele copiilor pe care i-am întâlnit aproape de Sibiu”, declară artistul britanic.
Ideea acestei expoziții a prins contur încă din anul 2013, atunci când, imediat după ce a expus la Galeria Galateca, artistul a fotografiat aproximativ 150 copii și adolescenți din Transilvania. O parte din fotografii se regăsesc în instalația special creată pentru expoziția de la Sibiu; altele au stat la baza lucrărilor de mari dimensiuni, realizate în guașă, adică într-o „tehnică de lucru rapidă, cu tuşe aproape gestuale, care nu permite revenirea la culori. Tocmai această grabă oferă portretelor o senzaţie de mişcare, ca şi cum copiii ar putea oricând să păşească în afara suprafeţei compoziţionale şi să interacţioneze cu privitorul”, apreciază curatorul Adrian Luca.
Expoziţia "Transylvania Kids" face parte din ampla seria „Adolescenți”, un proiect în derulare, demarat de Simon Henwood în urmă cu 17 ani şi în cadrul căruia artistul a realizat portrete ale unor copii și adolescenți din America, Asia și din aproape toată Europa.
Pentru Muzeul Naţional Brukenthal această expoziţie a însemnat şi prima colaborare cu Galateca, galeria multidisciplinară de artă şi design care îl reprezintă pe Simon Henwood în România. Galateca a fost fondată în Bucureşti în 2012 şi a oferit publicului aproximativ 20 de expoziţii în ţară şi în străinătate.

"Transylvania Kids" poate fi vizitată până în 26 aprilie 2015, la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu, str. Tribunei, nr. 6.

Mai multe detalii: http://www.brukenthalmuseum.ro/index2.php/ro/detail/148

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2824
Cuvinte cheie: Sibiu

Eveniment postat de organizator

maria barna spatariu

Adaugat in urma cu 3338 zile, 06 Feb. 2015

Adaugat de Maria13442

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 9

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Sibiu, Sibiu. Vineri 5 Aprilie 2024
la familia turneu na ional foarte 2024

La Familia - Turneu național "FOARTE" 2024

Sibiu, Sibiu. Sâmbătă 30 Martie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .