poze congres international de psihologie

CONGRES INTERNATIONAL DE PSIHOLOGIE

Sibiu , Sibiu. Vineri 3 Iunie 2011 13:00 - Duminică 5 Iunie 2011
Sibiu

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 800/1000

Aceasta manifestare este creditată de Colegiul Psihologilor din România. Obiectivul nostru fundamental îl constituie reunirea unor specialişti , a unor practicieni de mare valoare (atât din țară cât și din străinătate), în vederea realizării schimbului de informaţii între aceştia. Ne propunem să oferim specialiştilor şi tinerilor cercetători oportunitatea de a-şi prezenta munca în diferite ramuri ale psihologiei, de a-şi face cunoscute ultimele metode şi instrumente de cercetare, de a realiza un schimb intens de informaţii, benefic tuturor participanţilor, ca şi psihologiei în ansamblu. În cadrul manifestării, puteţi fi implicat în derularea unui mare număr de activităţi deosebit de interesante: expuneri, training-uri, work-shop-uri, dezbateri şi mese rotunde. Vă puteţi convinge de acest mod cu totul special de organizare, accesând paginile referitoare la cele patru ediţii anterioare ale manifestării noastre. Spre exemplu, în cadrul ediţiei din anul 2010 am reuşit să organizăm nu mai puţin de 30 de work-shopuri, dintre care unele au suscitat un interes atât de mare încât a fost nevoie să se desfăşoare în repetate rânduri. Lucrările susţinute în cadrul secţiunilor ştiinţifice vor fi publicate într-un volum al manifestării editat la o editură recunoscută C.N.C.S.I.S. Am publicat deja, la precedentele ediţii, un număr de 13 volume cuprinzând lucrările prezentate în cadrul secţiunilor ştiinţifice ale congresului. Acestea pot fi accesate în cadrul paginii http://www.ascips.ro/publicatii.

Congresul Internațional de Psihologie

CERCETAREA MODERNĂ ÎN PSIHOLOGIE: DIRECȚII ȘI PERSPECTIVE

3 - 5 IUNIE - Sibiu 2011

[ Log In ]
Skip Navigation LinksCONGRES ASCIPS 2011 > Ro > Prezentare
PREZENTARE GENERALĂ


În urmă cu mai bine de un secol, psihologia făcea un pas decisiv pentru evoluţia sa, desprinzându-se de filosofia-mamă şi construindu-şi propriul câmp de investigare, propriul aparat conceptual şi metodologic. Tânăra ştiinţă încerca astfel să devină non-speculativă, practică, aplicativă, direcţionându-se treptat către o nouă axă de preocupări: constatare - analiză – intervenţie – ameliorare la nivelul unor fenomene şi procese psihocomportamentale, sociale sau organizaţionale.


La începutul secolului XXI, psihologia se prezintă ca o disciplină ştiinţifică matură, flexibilă, extrem de diversificată, cu numeroase ramuri şi subramuri, cu un impact major şi incontestabil asupra omului modern, asupra grupurilor şi organizaţiilor, asupra întregii societăţi. În mod evident, psihologia se află într-o etapă de expansiune ştiinţifică, de extindere a câmpului de preocupări, de îmbogăţire a sistemului conceptual, de diversificare a registrului de metode, instrumente şi tehnici de lucru.



Astăzi, cercetarea psihologică îndeplineşte un rol fundamental, prefigurând şi deschizând noi orizonturi de dezvoltare umană şi socială. Integrând în manieră specifică un ansamblu de instrumente şi tehnici de investigare şi intervenţie, cercetarea psihologică devine vârful de lance al psihologiei moderne, un veritabil element de avangardă al acesteia.



În acest context, considerăm că organizarea unei manifestări ştiinţifice dedicate cercetării în psihologie reprezintă o cerinţă ştiinţifică incontestabilă a momentului actual.

OBIECTIVELE CONGRESULUI


• Obiectivul nostru fundamental îl constituie reunirea unor specialişti, a unor practicieni de mare valoare (atât din ţară, cât şi din străinătate), în vederea realizării schimbului de informaţii între aceştia. Ne propunem să oferim specialiştilor oportunitatea de a-şi prezenta munca, de a-şi face cunoscute ultimele metode şi instrumente de cercetare, de a realiza un schimb intens de informaţii, benefic tuturor participanţilor, ca şi psihologiei în ansamblu.


• Deoarece viitorul profesiei este reprezentat de către actualii studenţi, manifestarea noastră va cuprinde şi o secţiune specială dedicată viitorilor noştri colegi. Intenţia noastră este de a facilita interacţiunea studenţilor cu specialişti deja consacraţi în domeniu, de a-i familiariza cu problematica cercetării psihologice, de a ridica standardele de calitate în procesul de pregătire, de a contribui astfel la formarea culturii de specialitate şi la îmbogăţirea experienţei studenţilor participanţi. În virtutea acestor considerente, studenţii vor beneficia de manifestări ştiinţifice specifice, în cadrul cărora îşi pot prezenta propriile cercetări şi proiecte, de mese rotunde, training-uri şi work-shop-uri pe marginea unor teme de interes deosebit, toate sub coordonarea sau monitorizarea unor specialişti de renume din diferite ramuri ale psihologiei.

CONDIŢII GENERALE DE PARTICIPARE


La manifestare au acces toţi specialiştii interesaţi de problematica propusă, indiferent dacă sunt licenţiaţi sau nu în domeniul psihologiei, ca şi persoanele înmatriculate în diverse forme de învăţământ (studenţi, masteranzi, doctoranzi).
ÎNSCRIERE


În vederea înscrierii accesaţi secţiunea DATE PERSONALE şi completaţi Formularul de înscriere
CONDIŢII DE PARTICIPARE / COMUNICĂRI ÎN SECŢIUNILE ŞTIINŢIFICE


Lucrările susţinute în cadrul secţiunilor ştiinţifice vor fi publicate într-un volum al manifestării editat la o editură recunoscută C.N.C.S.I.S.


Am publicat deja, la precedentele ediţii, un număr de 13 volume cuprinzând lucrările prezentate în cadrul secţiunilor ştiinţifice ale congresului. Acestea pot fi accesate în cadrul paginii http://www.ascips.ro/publicatii.



Fiecare participant poate prezenta (indiferent de forma aleasă) cel mult două lucrări: o lucrare, o lucrare plus un poster sau două postere. Lucrările vor fi publicate într-un volum al manifestării editat la o editură recunoscută C.N.C.S.I.S.



Cu toate acestea, manifestarea ştiinţifică pe care o organizăm este dedicată exclusiv unor aspecte de ordin practic, aplicativ, metodologic ale psihologiei, legate de cercetarea actuală, de implicaţiile ei metodologice, etice, sociale, culturale. Acesta este, de altfel, principalul motiv pentru care comitetul ştiinţific va efectua o selecţie riguroasă a lucrărilor care vor fi trimise de către participanţi, eliminându-le pe acelea cu caracter teoretic, speculativ. Lucrările publicate deja în diverse reviste de specialitate sau susţinute la alte manifestări ştiinţifice nu au drept de prezentare în cadrul sesiunilor de comunicări ştiinţifice.

I. DEZVOLTAREA DE NOI METODE DE CERCETARE / INTERVENŢIE


• Aspecte etice în cercetarea modernă


• Evaluarea rezultatelor cercetării



• Dezvoltarea unor produse e-learning



• Instrumente multimedia utilizate în cercetare



• Transferul tehnologiilor în grupuri / organizaţii



• Interfaţa om – calculator: aplicaţii



• Evaluarea calităţii în domeniul Resurselor Umane



• Metode cantitative vs. metode calitative în cercetarea modernă

II. CERCETARE ŞI EDUCAŢIE


• Cercetarea pentru Lifelong Learning


• Cercetare şi educaţie pentru formatori



• Proiectarea curriculară



• Strategii pentru ameliorarea calităţii în educaţie



• Responsabilitatea socială şi publică în educaţia modernă

III. ASPECTE SOCIALE ALE MEDIULUI DE MUNCĂ


• Promovarea sănătăţii în grupuri de muncă / organizaţii


• Îmbătrânirea în grupuri de muncă / organizaţii



• Asigurarea echilibrului optim între viaţa personală şi viaţa profesională



• Autoreglarea şi autoafirmarea



• Formarea profesională pentru piaţa muncii



• Cunoştinţe şi abilităţi. Competenţe manageriale



• Performanţă şi competenţă dinamică în grupuri de muncă / organizaţii.



• Adaptarea în relaţiile cu persoane şi grupuri disfuncţionale



• Stres şi emoţii



• Percepţia riscului la locul de muncă



• Managementul comunicării. Schimbarea socială



• Cultura organizaţională



• Reguli, norme şi valori în grupuri şi organizaţii



• Suport social, adaptare şi wellness



• Inovaţie şi creativitate



• Inovaţie şi creativitate

Mai multe detalii: http://congres.ascips.ro/ro/default.aspx

Pret bilet: xxx

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1710

Eveniment postat de organizator

boghean elena delia

Adaugat in urma cu 4817 zile, 10 Feb. 2011

Adaugat de deliaboghean

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Sibiu
artmania festival 2024

ARTmania Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
holzstock festival 2024

Holzstock Festival 2024

Sibiu, Sibiu. 16 Aug 2024 - 18 Aug 2024
targul de paste sibiu 2024

Targul de Paste Sibiu 2024

Sibiu, Sibiu. 26 Apr 2024 - 7 Mai 2024
targul de carte gaudeamus la sibiu 2024

Targul de carte Gaudeamus la Sibiu - 2024

Sibiu, Sibiu. 14 Aug 2024 - 18 Aug 2024
  • Ai ceva de zis?

    .