poze teatrul maghiar de stat cluj leonce si lena de georg buchner in regia lui tompa gabor

Teatrul Maghiar de Stat Cluj - Leonce şi Lena de Georg Büchner în regia lui Tompa Gábor

Satu-Mare , Satu Mare. Vineri 4 Martie 2011 19:00 - Vineri 4 Martie 2011
Teatrul de Nord

Categorii: Spectacole si Filme

Tompa Gábor a mai plănuit punerea în scenă a piesei Leonce şi Lena de două ori: prima dată în 1982 la Târgu Mureş (când a fost chemat de György Harag la Cluj, pentru a ocupa un post de regizor), a doua oară la Piatra Neamţ, în 1985. Acest din urmă spectacol, cu un accent politic puternic, a fost interzis cu puţin timp înainte de premieră.

„Eu consider că Leonce şi Lena este piesa în care bătutul pasului pe loc este ideologizat ca revoluţie, ceea ce mi se pare evident nu numai în evenimentele ultimelor douăzeci de ani, dar şi în multe alte aspecte ale vieţii. Eu însumi simt poate aceeaşi amărăciune ca şi Büchner. În orice caz, aspectul atrăgător al piesei este că eu nu aş putea să vorbesc destre cei douăzeci de ani care au trecut de la 1989 printr-un teatru care face politică în mod atât de direct. Pot vorbi cu adevărat despre acest lucru doar dacă în spectacol apare undeva, totuşi, momentul speranţei, dacă totuşi conţine o fărâmitură de iubire...” – a declarat regizorul.

Distributia: Balázs Bodolai, Enikő Györgyjakab. Loránd Váta, Gábor Viola, Emőke Kató, Csilla Varga, József Bíró, Attila Orbán, Sándor Keresztes, Ferenc Sinkó, Ervin Szűcs, Lehel Salat, Róbert Laczkó Vass, Szabolcs Balla, Alpár Fogarasi, Melinda Kántor, Lehel Salat, Ferenc Sinkó.

Decor şi costume: Carmencita Brojboiu. Dramaturg: András Visky. Muzica: Vasile Şirli. Coregrafia: Florin Fieroiu. Asistent regie: Albu István. Regia tehnică: Levente Borsos, Péter Mixtay. Sufleur: Imola Kerezsy.




Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1527
Cuvinte cheie: Satu Mare
gabriela

Adaugat in urma cu 4787 zile, 19 Feb. 2011

Adaugat de gabrielarostas

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 803

Alte Evenimente din Satu Mare
targul de paste satu mare 2024

Targul de Paste Satu Mare 2024

Satu-Mare, Satu Mare. 21 Mar 2024 - 1 Apr 2024
zilele ora ului satu mare 2024

Zilele orașului Satu Mare 2024

Satu-Mare, Satu Mare. 24 Mai 2024 - 26 Mai 2024
samfest jazz wine

Samfest Jazz&Wine

Satu-Mare, Satu Mare. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .