poze concert in aer liber al filarmonicii dinu lipatti in piata 25 octombrie

Concert in aer liber al Filarmonicii “Dinu Lipatti”, in Piata 25 Octombrie

Satu-Mare , Satu Mare. Joi 12 August 2010 20:00

Categorii: Muzica si Concerte

o buna prezentare muzicii clasice de calitate

Iubitorii de muzica buna din Satu Mare au ocazia joi, 12 august 2010, sa asiste la o premiera locala. Filarmonica “Dinu Lipatti” ofera incepand cu ora 20.00 un concert in aer liber, organizat in colaborare cu autoritatile locale, intitulat “O seara romantica”. Dirijorul german Franz Lamprecht, directorul muzical al Filarmonicii, om cu experienta vasta in asemenea evenimente, a ales locatia din Piata 25 Octombrie, urmand ca orchestra sa fie instalata pe platoul si treptele Casei de Cultura a Sindicatelor. A fost preferata aceasta locatie pentru ratiuni de acustica si pentru a permite cat mai multor satmareni sa asiste la spectacol, piata fiind un loc traditional pentru concerte de mare amploare.
Filarmonica are in palmares mai multe concerte in aer liber sustinute in Germania, la castelul Schloss-Benrath, unde in mod regulat are peste 10.000 de auditori. Programul serii, avandu-l ca solist pe tenorul clujean Adorjan Pataki, va fi prezentat in turneul european ce va avea loc in a doua jumatate a lunii august si va purta orchestra inclusiv la selectul castel mai sus pomenit.
Iata ce veti putea asculta in cadrul acestui concert: Uvertura “Zampa” de Herold, aria “La donna é mobile” din opera “Rigoletto” de Verdi, Poloneza in Mi bemol major de Dvorak, “Cantecul lui Solveig” din Suita “Peer Gynt” de Grieg, aria “Addio, fiorito asil” din opera “Madame Butterfly” de Puccini, Vals din opera “Faust” de Gounod, Barcarola din opera “Povestirile lui Hoffmann” de Offenbach, aria “Donna, non vidi mai” din opera “Manon Lescaut” de Puccini, “The Stars and Stripes Forever” de Sousa, Poloneza din opera “Evgheni Oneghin” de Ceaikovski, aria “E lucevan le stelle” din opera “Tosca” de Puccini, Valsul op. 314 “Dunarea albastra” de Johann Strauss-fiul, aria “Che gelida manina” din opera “Boema” de Puccini, “Marea poarta a Kievului” din suita “Tablouri dintr-o expozitie” de Mussorgski. Acesta e doar programul anuntat. Nu sunt deloc excluse surprizele.
Prognoza meteo anunta vreme buna, asa ca sunt intrunite toate conditiile pentru un eveniment de neuitat, care sa faca o buna prezentare muzicii clasice de calitate in randul publicului larg. Povestea acestei seri o vom spune pe indelete in urmatorul numar al suplimentului “Informatia de Duminica”.

www.informatia-zilei.ro/new/2010/08/11/concert-in-aer-liber

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1011
Cuvinte cheie: Satu Mare
pop puiu

Adaugat in urma cu 5012 zile, 11 Aug. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

Alte Evenimente din Satu Mare
zilele ora ului satu mare 2024

Zilele orașului Satu Mare 2024

Satu-Mare, Satu Mare. 24 Mai 2024 - 26 Mai 2024
samfest jazz wine

Samfest Jazz&Wine

Satu-Mare, Satu Mare. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .