poze jocurile nationale special olympics la satu mare

Jocurile Nationale Special Olympics la Satu Mare

Satu-Mare , Satu Mare. Vineri 18 Iunie 2010 - Luni 21 Iunie 2010

Categorii: Festivaluri

Competitiile sportive vor debuta s]mbata

Comitetul de organizare a “Jocurilor Nationale Special Olympics 2010″, care vor avea loc la Satu Mare, a sustinut joi o conferinta de presa.
Evenimentul se va desfasura in perioada 18-21 iunie cu participarea a 250 de sportivi cu dizabilitati intelectuale de la 27 de asociatii, organizatii, ONG-uri si scoli speciale.
Sportivii vor sosi din 21 de judete si din Bucuresti iar din judetul nostru vor participa 50 de sportivi cu v]rste intre 8 si 35 de ani. Acestia se vor intrece in cadrul unor competitii de atletism, baschet abilitati individuale si fotbal abilitati individuale.
Competitiile sportive vor debuta s]mbata de la 8.30 si se vor desfasura in salile de sport a Liceul German si Colegiul “Traian Vuia”. Tot s]mbata de la ora 17.30 va avea loc “Cursa Flacara Sperantei” cu plecare din pasajul Corneliu Coposu, pe traseul Piata Libertatii, strada Stefan Cel Mare p]na la sala de sport de pe Ady Endre. Paralel cu aceasta cursa, in semn de sprijin si solidaritate Politia Comunitara va participa cu 9 agenti voluntari la o intrecere, pe acelasi traseu.
Cristian Ispas directorul general al Jocurilor Special Olympics Rom]nia impreuna cu Viorel Mocanu, directorul sportiv al acestor intreceri au facut un mic istoric al fundatiei Special Olypics care a luat fiinta in Rom]nia in anul 2003 si care are ca scop integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale incuraj]nd comunicarea prin sport. Ei au tinut sa precizeze ca Nadia Com]neci este vicepresedinta miscarii internationale Special Olimpycs alaturi de alte nume mari de sportivi ai lumi din care fac parte sportivi cu dizabilitati din 180 de tari insum]nd peste 3 milioane de persoane.
Organizarea acestor jocuri nationale la Satu Mare a fost initiativa Fundatiei Langdon Down Transilvania care s-a bucurat de sprijinul primariei Satu Mare si special al primarului Iuliu Ilyes. Alaturi de aceasta idee a fost inca de la inceput satmareanca Cristina Stahl, una dintre cele mai valoaroase scrimere din Rom]nia, multipla campioana nationala si participanta la Jocurile Olimpice.
Trebuie subliniat ca 160 de voluntari din toata tara sprijina organizarea acestor intreceri, amintind ca acestia sunt studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie din T]rgu Mures, UNEFS Bucuresti, elevi si profesori de la Liceul German si Colegiul Traian Vuia din Satu Mare.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1904
pop puiu

Adaugat in urma cu 5056 zile, 17 Iun. 2010

Adaugat de Puiutt

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 904

Alte Evenimente din Satu Mare
zilele ora ului satu mare 2024

Zilele orașului Satu Mare 2024

Satu-Mare, Satu Mare. 24 Mai 2024 - 26 Mai 2024
samfest jazz wine

Samfest Jazz&Wine

Satu-Mare, Satu Mare. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .