poze festival de datini si traditii motesti la gelu

Festival de datini şi tradiţii moţeşti la Gelu

Satu-Mare , Satu Mare. Luni 15 August 2011 16:00

Categorii: Festivaluri

Localitatea Gelu va găzdui luni, 15 august, cea de a doua ediţie a Festivalului de datini şi tradiţii “Din Ţara Moţilor noi am venit”, organizat de Societatea Cultural-Patrotică “Avram Iancu” Satu Mare în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local al comunei Terebeşti

După slujba religioasă de la Biserica Ortodoxă din localitate, va avea loc un parastas de pomenire şi depunerea de jerbe de flori la bustul lui Avram Iancu din curtea Căminului Cultural. Va urma apoi deschiderea oficială a festivalului, după care fanfara din Ardud, condusă de profesorul Mircea Câcu va susţine un recital pe scena Căminului Cultural. Vor urca apoi pe scenă artiştii amatori din satele Gelu, Ianculeşti, Scărişoara Nouă, Marna, Horea, Crişeni, Baba Novac şi din Ardud care vor încânta audienţa cu cântece patriotice şi din zona Munţilor Apuseni.
De la ora 18.00 va veni rândul artiştilor profesionişti. Primul care va urca pe scenă va fi folkistul sătmărean Octavian Bud, urmat de Ansamblul Ceatăra din Carei, solistă Ionela Toma, Ansamblul Rapsodia Oaşului, solistă Maria Poptean, Lavinia Goste, precum şi cunoscutul artist Petrică Mureşan cu trupa sa. Festivalul de datini şi tradiţii “Din Ţara Moţilor noi am venit” se va încheia cu un bal în sala Căminului Cultural.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1180
olimpia

Adaugat in urma cu 4645 zile, 08 Aug. 2011

Adaugat de pia792001

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 189

Alte Evenimente din Satu Mare
zilele ora ului satu mare 2024

Zilele orașului Satu Mare 2024

Satu-Mare, Satu Mare. 24 Mai 2024 - 26 Mai 2024
samfest jazz wine

Samfest Jazz&Wine

Satu-Mare, Satu Mare. 21 Iun 2024 - 23 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .