poze la gradinita sarauad se deruleaza proiectul copiii rromi se pregatesc pentru gradinita

La Gradinita Sarauad se deruleaza Proiectul “Copiii rromi se pregatesc pentru gradinita!”

Satu-Mare , Sarauad. Joi 19 August 2010 09:00

Categorii: Alte Evenimente

prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii

Timp de 20 de zile, in luna august, la Gradinita cu Program Normal Sarauad se deruleaza Proiectul “Copiii rromi se pregatesc pentru gradinita!”. Acest proiect este derulat de Organizatia Salvati Copiii Romania in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, fiind finantat din Fondul Social European.


In acest sens, la institutia de invatamant prescolar se desfasoara gradinita estivala, actiunea fiind un exemplu de buna practica in privinta atragerii a cat mai multi copii de la 3 la 5 ani spre educatia prescolara. In perioada in care la Sarauad se organizeaza gradinita estivala, au loc mai multe activitati specifice care au ca principal obiectiv socializarea si dezvoltarea emotionala, cognitiva si mentala a copiilor prescolari.


Programul pentru cele 20 de zile este organizat de educatoarea Miorita Cornea in asa fel incat are un caracter planificat, sistematic, metodic ce urmareste obiectivele educatiei prescolare timpurii. Prezenta zilnica a copiilor la gradinita este asigurata de mediatorul scolar Eugenia Mezei. Pe langa acest proiect, Gradinita si Scoala Sarauad mai au un proiect in derulare, si anume “Acces la Educatie pentru Grupuri Dezavantajate Phare 2005 – De la diversitatea de nevoi la egalitatea de sanse”. Prin aceste proiecte este vizata prevenirea fenomenului de parasire timpurie a scolii si cresterea nivelului educational si participarea ulterioara la educatie. 

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 624
Cuvinte cheie: Sarauad
pop rodica

Adaugat in urma cu 5026 zile, 18 Aug. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .