poze andreea banica si bach ii black capetele de afis de zilele careiului

Andreea Banica si Bach II Black, capetele de afis de Zilele Careiului

Satu-Mare , Carei. Joi 17 Iunie 2010 - Duminică 20 Iunie 2010

Categorii: Alte Evenimente

“Zilelor orasului”

Serbarile au loc in perioada 17-20 iunie

In conditiile austeritatii bugetare si a crizei economice, guvernantii de la Bucuresti au recomandat primarilor sa renunte la organizarea serbarilor campenesti traditionale, sau daca se vor organiza, sa se gaseasca un context mai larg in care sa fie integrate “zilele oraselor sau ale comunelor” pentru a nu risipi banii publici. Acolo unde acest context a fost gasit, primarii au trecut la organizarea manifestarilor, iar alte unitati administrativ teritoriale au renuntat cel putin in acest an la serbari.

Printre comunele care au renuntat putem mentiona: Odoreu, Foieni, Porumbesti s.a. Acolo unde s-a gasit contextul potrivit si motivatia lucrurile au urmat un traseu firesc, doar ca s-a avut in vedere bugetul de austeritate. Au fost invitate mai multe formatii locale precum la Halmeu, sau cateva de notorietate cum se doreste la Carei.

Festivalul ”Villa Karul” va deveni de sine statator in anii ce urmeaza

Luni, pe seama organizarii editiei din acest an a “Zilelor orasului”, care se vor desfasura sub semnul “Festivalul Villa Karul”, Eugen Kovacs, primarul de Carei a organizat o conferinta de presa, la care a participat si Bogdan Georgescu, directorul Casei Municipale de Cultura.
Conferinta de presa a fost deschisa cu prezentarea faptului ca in acest an de exceptie, cu austeritate bugetara profunda, serbarile de la Carei au fost decalate. Daca in anii anteriori lumea se distra vreme de doua zile si jumatate in luna august, atunci cand era si perioada concediilor, iata ca in acest an serbarile au loc in perioada 17-20 iunie, la putin timp dupa intrarea elevilor in vacanta de vara si inaintea inceperii examenului de Bacalaureat.
Iata in principal manifestarile propuse a se organiza in cele trei zile si jumatate. Joi, 17 iunie, crosul va da semnalul inceperii celor trei zile si jumatate de sarbatoare. Pentru cei interesati se organizeaza si masurarea gratuita a glicemiei.
Expozitia de fotografii, pictura si desen se va desfasura sub genericul “Carei-Orasul meu”, la care sunt asteptati sa participe cat mai multi iubitori de arta.

Intalnire cu scriitorii

Pentru cea de a doua zi a manifestarilor au fost programate o serie de competitii sportive, dupa care la lasarea umbrelor va avea loc o sezatoare literara cu participarea scriitorilor locali, a celor invitati din Satu Mare, dar si din Mateszalka. Spre seara vor avea loc concerte de muzica usoara.
Competitiile sportive vor continua si sambata dupa care copiii din municipiu se vor intalni cu mesteri populari care le vor arata cateva din secretele acestor mestesuguri. Insula copilariei se va adresa in special copiilor cu varste mai mici vor fi prezentate desene animate. Simpozionul despre Carei va avea ca scop marcarea a 690 de ani de la prima atestare documentara a orasului. Cel mai mare desen se va realiza in centrul urbei. Spre seara, pe scena principala vor evolua formatii precum: In Extenso si Hip Hop Boyz din Ungaria. Pe cea de a doua scena se vor prezenta momente folclorice.

Duminica, expozitie de pasari

In vreme ce se vor desfasura meciurile de mini fotbal, in paralel se va organiza la Scoala Vasile Lucaciu o inedita expozitie de pasari ale crescatorilor din Carei. Va fi in premiera si targul asociatiilor si institutiilor de cultura si invatamant; lansare de carte; Sa ne cunoastem orasul; demonstratie de box; dans irlandez; lectii de percutie; Andreea Banica din Bucuresti si Back II Black – Ungaria. Pe scena de muzica populara vor evolua: Ansamblurile “Doina Codrului”, “Ceatara”, “Iedera”, solistii Ana Holdis Pop, Ghita Blidar; Dana si Sergiu Matosan, Felix Galan si Sava Negrean Brudascu. Focurile de artificii vor marca incheierea sarbatorilor editia 2010. Programul poate suferi modificari.

www.informatia-zilei.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 947
pop rodica

Adaugat in urma cu 5053 zile, 16 Iun. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .