poze numar de vara pentru caiete silvane

Numar de vara pentru “Caiete Silvane”

Salaj , Zalau. Miercuri 23 Iunie 2010

Categorii: Alte Evenimente

„Caiete Silvane”

Luna iunie aduce un numar nou din revista de cultura a Salajului si a salajenilor – „Caiete Silvane”, din care primele pagini respira eminescian. Randuri despre o serata literar-folclorica, petrecuta la Gyula, in Ungaria, sub semnul lui Eminescu, un „Dictionar de eminescologi” si apoi un eseu care ni-l prezinta nu pe Luceafarul poeziei romanesti, ci pe gazetarul Mihai Eminescu din presa secolului al XIX-lea.

Rasfoind numarul 65 al „Caietelor Silvane”, dai si peste „Cateva repere privind romanul secolului XX dupa al doilea razboi mondial”. Tot in studii, le puteti reintalni pe Hortensia Papadat-Bengescu si pe Virginia Woolf, cu literatura lor ce imbina arta cu psihologia, creionand personaje complexe, ce nu se sfiesc sa isi enumere in volume teama de singuratatea vietii, de timp insusi, de trecerea ceasului irevocabil.

Ca aparitie editoriala, revista v-o propune pe Adela Francoise Bihari si zambetul inteligent cu care aceasta si-a insotit scrierile, in timp ce paginile de poezie aduc creatii semnate de Daniel Hoblea, Kelemen Hunor, Dina Horvath, Lang Eszter, Gabriela Barbur si Stefan Ciobanu.

Revista ofera si un popas racoros la Porolissum, unde templul lui Iupiter Optimus Maximus Dolichenus si comunitatea dolicheana cladesc istorie de veacuri intregi.

Malaxorul de evenimente culturale salajene si un reportaj despre stramtorile de la Benesat – Ticau incheie primul numar estival din acest an.
www.magazinsalajean.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 737
Cuvinte cheie: Zalau
pop rodica

Adaugat in urma cu 5073 zile, 22 Iun. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Zalau
zilele zalaului 2024

Zilele Zalaului 2024

Salaj, Zalau. 26 Iul 2024 - 28 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .