poze scoala de vara la agrij pentru 17 tineri din barlad si cehu silvaniei

Scoala de vara la Agrij pentru 17 tineri din Barlad si Cehu Silvaniei

Salaj , Agrij. Sâmbătă 24 Iulie 2010 08:00 - Duminică 8 August 2010

Categorii: Alte Evenimente

tabara de vara este dedicata sculpturii in lemn, picturii pe sticla

Saptesprezece tineri din Barlad si Cehu Silvaniei vor participa la prima editie a Scolii de Vara „Datina si mestesug”, care va fi organizata, in perioada 24 iulie – 8 august, de Primaria Comunei Agrij, din Salaj, Asociatia Culturala Adsum, Breasla Cuvantarilor Romania si Consiliul Judetean Salaj.
Primarul comunei Agrij, Pamfil Berar, ne-a declarat ca elevii participanti au maxim 16 ani si ca tabara de vara este dedicata sculpturii in lemn, picturii pe sticla, cusaturilor si tesaturilor traditionale. „Tinerii vor lucra pe trei grupe, mai exact un atelier de masti din lemn si unul de icoane pe sticla, ambele sub indrumarea mesterului popular Dan Horgan Stramba-Lemne, si un atelier de cusaturi si tesaturi traditionale, condus de batranele satului Agrij. Partenerii nostri in acest proiect sunt Asociatia Culturala Adsum, Breasla Cuvantarilor Romania si Consiliul Judetean Salaj”, a declarat Pamfil Berar.

Potrivit sursei citate, aceasta este prima editie a evenimentului, iar anul in curs este „Anul Lemnului”, lucru ce indeamna spre organizarea unor asemenea manifestari care sa stimuleze tinerii sa se indrepte spre creatie si mestesuguri populare. „Elevii participanti vor fi coordonati de Dan Horgan Stramba Lemne care e un mesterul popular recunoscut la nivel international. Materia prima si ustensilele de care vor avea nevoie elevii vor fi asigurate de noi, la fel ca si cazarea si masa participantilor. De asemenea, in cadrul evenimentului, dorim sa dezvelim in 6 august o troita de lemn, care va fi amplasata in vecinatatea bisericii din Agrij”, a declarat primarul.

Acesta a spus ca cei 17 tineri sunt elevi ai unor scoli de Arte si ca ei vor fi urmariti de-a lungul proiectului de grupuri de elevi din comuna Agrij, care dorsc sa se initieze in tainele mestesugurilor traditionale.

Obiectele create in cadrul Scolii de Vara ”Datina si Mestesug” vor constitui obiectul unei expozitii itinerante, care va incepe in Agrij, urmand sa ajunga apoi in Zalau (9-22 august), Bucuresti (28 august – 5 septembrie), Barlad (11 – 25 septembrie) si Canterbury, in Marea Britanie (16-30 octombrie).

www.magazinsalajean.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 849
Cuvinte cheie: Agrij
pop rodica

Adaugat in urma cu 5000 zile, 21 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

  • Ai ceva de zis?

    .