poze conferinta la belle epoque la conacul bellu

Conferinta La Belle Epoque la Conacul Bellu

Prahova , Urlati. Sâmbătă 17 Septembrie 2011 11:00

Categorii: Conferinte si Seminarii

Va invitam simbata 17 septembrie, de la ora 11:00, la o conferinta sustinuta de doamna Georgeta Filitti despre La Belle Epoque si reperele acestei perioade efervescente din istoria Europei.

La Belle Epoque, despre care se povesteste cu atita nostalgie, reprezinta o perioada marcata de optimism, curente artistice inovatoare (Art Nouveau, Impresionism), dar si de descoperiri tehnologice si medicale senzationale.

In cadrul primitor si cochet, cu parfum de secol XIX, al Conacului Bellu de la Urlati, vom afla povesti si intimplari din viata membrilor acestei familii boieresti marcante. Unul dintre cei despre care se va povesti este Georges de Bellio, medic homeopat, colectionar si sustinator al unor pictori impresionisti necunoscuti in acea vreme cum ar fi Monet, Sisley sau Renoir.

Conacul Bellu de la Urlati este unul dintre cele mai frumoase conace din Tara Romaneasca si adaposteste o parte importanta din colectiile baronului Alexandru Bellu.

Transportul la Urlati se va face cu masina participantilor. Cei care nu au mijloc de transport vor putea participa prin amabilitatea celor cu masina care ii vor gazdui. Organizarea pe masini va fi facuta de fundatie.

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro

Pret bilet: 40 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 4617 zile, 29 Aug. 2011

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .