poze calatorie spre centrul pamantului
poze calatorie spre centrul pamantului poze calatorie spre centrul pamantului poze calatorie spre centrul pamantului

Calatorie spre Centrul Pamantului

Prahova , Slanic Prahova. Duminică 22 Februarie 2015 08:00 - Duminică 22 Februarie 2015

Categorii: Sport si Excursii

Numar min/max participanti: 0/300

Călătorie Spre Centrul Pământului… pe bicicletă!

Popularitatea ciclismului în România se bucură de o creştere din ce în ce mai vizibilă, iar organizatorii de evenimente, fie că sunt acestea expoziţii sau concursuri, sunt la rândul lor din ce în ce mai mulţi la număr, dar şi din ce în ce mai îndrăzneţi.

Cel mai bun exemplu este concursul de Mountain bike Cross Country (XCO) care se va desfăşura în interiorul minei de sare Salina Slănic Prahova denumit sugestiv Călătorie spre Centrul Pământului. Evenimentul are loc în ziua de 22 februarie 2015, duminică, iar la start se vor putea alinia un număr maxim de 300 concurenţi. Cei 300 de participanţi vor fi împărţiţi în două grupuri egale care vor concura în două manşe. Primii 150 din cele două manşe se vor califica apoi pentru finală.

Călătorie Spre Centrul Pământului se află anul acesta la a 2a ediţie şi doreşte să devină unul din evenimentele de referinţă pentru cicliştii care pedalează din plăcere şi care, din când în când, doresc să mai dea drumul la robinetul de adrenalină cu ocazia unui concurs. Concurenţii care vor lua startul vor avea de pedalat un traseu lung de 3 km pe care îl vor parcurge de mai multe ori în limita timpului alocat de organizator. Când timpul s-a terminat câştigător va fi declarat concurentul care a făcut cele mai multe ture în cel mai scurt timp.

Traseul de 3 km se desfăşoară în sala mare a salinei, sala Unirea, pentru 2 km, şi încă 1 km pe tunelul de acces care iese spre suprafaţă. Traseul este în întregime luminat însă concurenţii vor fi obligaţi să-şi instaleze o lumină albă în faţă şi una roşie în spate. De asemenea, casca de protecţie pentru ciclism este obligatorie. Pentru a putea lua startul concurenţii trebuie să achite taxa de participare în valoare de 50 lei sau 60 lei în funcţie de data la care s-a făcut plata.

Călătorie Spre Centrul Pământului este un eveniment unic în România şi nu ne-ar surprinde sa fie chiar si in lume! Concursul se va desfăşura la o adâncime de 208 metri şi, pentru prima dată, nu contează care sunt condiţiile meteo de la suprafaţă. Indiferent dacă plouă, ninge sau viscoleşte, concurenţii se vor bucura de o temperatură constantă de 12 grade şi o suprafaţă de rulare uscată. Acesta este şi motivul pentru care am ales să desfăşurăm acest concurs iarna, pentru a permite pasionaţilor de ciclism să-şi mai dezmorţească roţile şi pedalele în acest sezon rece mai puţin velo-prietenos.

Organizatorii, Asociaţia Sportivă TransalpinBike şi Societatea Naţională a Sării SALROM, vor face însă mai mult decât doar să ofere cicliştilor un concurs în toiul iernii. Copii de la şcoala din Slănic vor fi invitaţi să asiste la eveniment pentru a fi familiarizaţi cu ciclismul şi cu sportul în general. Apoi publicului îi vor fi împărţite trompete, vuvuzele şi fluiere pentru ca aceştia să poată încuraja sportivii şi crea o adevărată atmosferă de competiţie.

Legat de vizitatori, vestea bună este că Salina nu va fi închisă publicului larg în ziua concursului. Cine a ales să viziteze mina va putea în continuare să o facă beneficiind, în

acelaşi timp, de un spectacol pe cinste din partea bicicliştilor. Traseul de concurs va fi bine delimitat şi supravegheat de arbitri de cursă şi nu va interfera cu planurile turiştilor.

Pe scurt:

- Data eveniment – 22 februarie 2015;

- Tip eveniment – concurs ciclism MTB / Cross Country

- Taxa înscriere 50 lei sau 60 lei în funcţie de data plăţii;

- Locuri limitate la 300 de concurenţi;

- Traseu – în buclă lung de 3 km care va fi parcurs de mai multe ori în timpul alocat de organizator;

- Cronometrare cu cip electronic.

Informaţii detaliate despre concurs puteţi găsi pe site-ul evenimentului www.calatorie.transalpinbike.ro şi pe pagina de Facebook facebook.com/calatorie.

Mai multe detalii: http://www.calatorie.transalpinbike.ro/

Comenteaza pe Facebook
maria rus

Adaugat in urma cu 3330 zile, 15 Feb. 2015

Adaugat de divainbocanci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

  • Ai ceva de zis?

    .