poze start europafest summer edition

Start EUROPAfest Summer Edition !

Prahova , Sinaia. Sâmbătă 18 Iulie 2015 18:00

Categorii: Muzica si Concerte

Pe 18 iulie, la ora 18:00, melomanii si iubitorii de frumos isi dau intalnire la Castelul Peles pentru un concert desfasurat in Sala de concerte a resedintei regale. Evenimentul deschide seria manifestarilor EUROPAfest Summer Edition 2015, un festival cu 6 concerte de jazz & muzica clasica si Summer Music Academy Sinaia.

Pentru seara de sambata, organizatorii – jmEvents si Jeunesses & Dinu Lipatti, aduc impreuna artisti prestigiosi ai scenelor internationale.

Violonistul Remus Azoitei, produs de renume al scolii romanesti de vioara, stabilit in Anglia dupa terminarea studiilor la Juilliard School din New York, cea mai faimoasa scoala privata de muzica din lume, face parte azi din elita muzicii londoneze. A concertat in sali prestigioase cum ar fi Carnegie Hall in New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields si Wigmore Hall in Londra, Teatro La Fenice Venetia, Auditorio Nacional Madrid sau Konzerthaus Viena. A colaborat cu artisti renumiti printre care se numara Lawrence Foster, David Geringas, Gerard Causse, Michael Sanderling, Adrian Brendel. Numit de revista britanica The Strad ca "un virtuoz incurabil cu suflet si tehnica fabuloasa", violonistul Remus Azoitei vine la Sinaia si din dorinta de a impartasi tinerei generatii din experienta sa complexa.

Artist emerit, Pierre-Yves Artaud / Franta este considerat in unele cercuri drept cel mai bun flautist al lumii, dar aria sa de activitate e mult mai larga, fiind si profesor, realizator de orchestre si ansambluri sau director artistic. A sustinut concerte in intreaga lume, cu orchestre prestigioase sub bagheta unor dirijori celebri: P.Boulez, J.C Casadesus, C.Dutoit, P.Eotvos, L.Foster. Cariera sa remarcabila e apreciata universal, dovada stand palmaresul premiilor si onorurilor obtinute, intre care de 5 ori laureat al Grand Prix du Disque in Franta si Japonia si Medalia franceza pentru Arta si Stiinta.

Violoncelista Cristina Bellu / Italia, Elvetia si-a inceput cariera solistica foarte tanara, alaturi de orchestre de renume precum Chicago Chamber Orchestra, Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, Mulhouse Symphonic Orchestra, Livourne Philharmonic Orchestra. In prezent este invitata cu regularitate sa sustina concerte in Franta, Italia, Elvetia, Marea Britanie, dar si in calitate de profesor, fiind pasionata sa impartaseasca in cursuri interactive, de mare atractivitate din experienta sa artistica. Cristina Bellu este si Vicepresedinte al European String Teachers Association in Franta si ambasador al ESTA International la Consiliul Europei.

Daca pentru audienta concertul este o oaza de relaxare si rasfat auditiv, pentru tinerii artisti sositi din Africa de Sud, Canada, Cipru, Coreea, Elvetia, Franta, Germania, Irlanda, Japonia, Marea Britanie, Macedonia, Noua Zeelenada, SUA, Rusia, Slovenia, Spania si Romania este un prilej de a urmari cu interes si de a invata din evolutiile de exceptie ale protagonistilor, cei care timp de 2 saptamani le vor fi profesori in cadrul Summer Music Academy Sinaia. Program derulat in perioada 16 - 29 iulie 2015, Summer Music Academy Sinaia se afla la a patra editie in Romania oferind studii avansate si performanta intensiva intr-una dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale tarii, orasul de la poalele muntilor Bucegi.

Bucurati-va de eleganta muzicii clasice intr-o seara de vara la Castel ! Accesul la concert se face pe baza de invitatii, dar se acorda si intrare libera in limita locurilor disponibile.
Urmatoarele evenimente sunt programate pentru 23, 24, 25, 26 si 27 iulie, constand in concerte de jazz si muzica clasica la Hotel Mara, Parcul Central din Sinaia si Biserica Catolica.

Informatii suplimentare: 0720.31.61.62 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro

Mai multe detalii: http://jmevents.ro/evenimente/europafest-summer-edition

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 663

Eveniment postat de organizator

jmevents

Adaugat in urma cu 3180 zile, 14 Iul. 2015

Adaugat de jmEvents

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 42

  • Ai ceva de zis?

    .