poze festivalul national de teatru pentru tineret primavera 2014

Festivalul National de Teatru pentru Tineret "Primavera" 2014

Prahova , Sinaia. Joi 5 Iunie 2014 - Duminică 8 Iunie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Primavera este un festival national de teatru pentru tineri (liceeni şi elevi de gimnaziu), cel mai popular eveniment de acest gen din Prahova, care si-a vazut materializata prima editie in anul 2007

Festivalul se va desfăşura în spectaculoasa Sala de Teatru a Centrului Internaţional de Conferinţe "Casino Sinaia".

Ediţiile din 2012 şi 2013 au schimbat radical percepţia participanţilor despre ceea ce înseamnă Primavera pentru Sinaia, pentru Prahova şi pentru încărcătura culturală a acestor zone. Sute de tineri actori în devenire din toată ţara au trecut pragul (9-10 trupe participante la fiecare ediţie, 100-150 de participanţi) şi au fost jurizaţi de populari actori români - Eusebiu Ştefănescu, Adrian Păduraru, Dorian Boguţă, Dan Clucinschi sau Crina Matei.

Personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti sau artişti valoroşi au susţinut Festivalul Primavera în ultimii ani - prof. Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, Emeric Imre, Dan Ardelean, Anca Sigartău, Radu Almăşan (Bosquito). Anul trecut, au fost înscrise în competiţia teatrală 10 trupe de teatru reprezentând 4 judeţe (Prahova, Argeş, Satu Mare, Bucureşti) şi au urcat pe scenă 82 de elevi talentaţi.

Zilnic au fost prezenţi peste 200 de spectatori. 40 de elevi şi 5 cadre didactice din Colegiul "M. Cantacuzino" au fost voluntari la organizarea festivalului.

Evenimentul marchează trecerea la un alt tip de experienţă Primavera - o experienţă fresh, cool şi young. Această a şaptea ediţie se va desfăşura sub sloganul "Trăieşte Teatrul". Vor fi mai multe zile de festival decât în anii precedenţi, accentul vă cădea pe educaţia non-formală, pe interacţiunea dintre tinerii participanţi din concurs, pe modelarea valorilor şi principiilor lor şi pe încurajarea exprimării opiniei tinerilor pe teme cinematografice.

În plus, o altă noutate o va constitui celebrarea anuală a unui poet român în cadrul competiţiei de recitări "Din drag de...", unde anul acesta este propus genialul Marin Sorescu.

Mai multe detalii: http://port.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3618 zile, 31 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .