poze  o prietenie regala grigore antipa i regii romaniei 1892 1944

„O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”

Prahova , Sinaia. Sâmbătă 7 Iulie 2018 13:00 - Sâmbătă 7 Iulie 2018
ALeea Pelesului nr. 2

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Inaugurari , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 15/100

„O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944” la Muzeul Național Peleș

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, în parteneriat cu Muzeul Național Peleș, Muzeul Național Cotroceni și cu Muzeul Municipiului București vă invită sâmbătă, 7 iulie 2018, începând cu ora 13:00, în Holul de onoare al Castelului Pelișor, la vernisajul expoziției itinerante „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”. Vizitatorii vor afla cu acest prilej despre povestea unei prietenii care învăluie patru generaţii ale Familiei Regale, prietenie dezvăluită de neprețuite obiecte, documente și fotografii inedite din colecțiile muzeelor partenere.

Expoziția care a împodobit holul central de la etajul Muzeului Antipa timp de aproape patru luni, în perioada 23 noiembrie 2017 – 4 martie 2018, va putea fi admirată din această săptămână la Castelul Pelișor. Această primă oprire a expoziției, la Muzeul Național Peleș, nu este deloc întâmplătoare, deoarece primele pagini ale acestei povești despre „O Prietenie Regală” au fost scrise la Castelul Peleș în octombrie 1892, când Grigore Antipa, tânăr eminent, școlit la o prestigioasă universitate din Germania, are deosebita onoare de a-i prezenta Regelui Carol I planurile sale de viitor. Cucerit de tânărul zoolog cu minte de economist, suveranul îl reține la dejun și, mai mult, îi devine acestuia de-a lungul anilor „un adevărat părinte care l-a sprijinit și povățuit până la sfârșitul vieții sale”.

Vizitând „O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”, îl veți descoperi pe Grigore Antipa – prietenul devotat, cel care alături de Familia Regală călătorea an de an în Delta Dunării și despre care Regina Maria își amintește cu plăcere în celebrele sale Memorii: „Cel mai scump tovarăș al nostru în aceste excursii pe Dunăre era doctorul Antipa, un om neobișnuit de mic la stat, rotund, jovial și plin de înțelepciune. Își făcuse studiile în Germania și vorbea nemțește cu acceași ușurință ca și limba lui. Nu era nimic în lume ca să nu știe el despre apă, pești și păsări. Antipa era prieten cu toată lumea și o plimbare pe Dunăre fără el pierdea jumătate din farmecul ei.”

Expoziția organizată sub auspiciile Familiei Regale a României este deschisă până pe 9 septembrie 2018 iar programul de vizitare pentru public va fi de miercuri până duminică, între orele 11:00 și 16:15.

Vă așteptăm cu drag!



Mai multe detalii: https://peles.ro/expozitii-temporare/o-prietenie-regala-grigore-antipa-si-regii-romaniei-1892-1944-2/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 684

Eveniment postat de organizator

muzeul antipa

Adaugat in urma cu 2123 zile, 04 Iul. 2018

Adaugat de florentinap

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 47

  • Ai ceva de zis?

    .