poze bonsoir paris

Bonsoir, Paris!

Prahova , Ploiesti. Miercuri 23 Septembrie 2009 19:00
Teatrul de Revista Majestic

Categorii: Spectacole si Filme

Spectacolul are loc in avanpremiera in 23 septembrie, iar in 24 septembrie are loc premiera.

Un mega show inspirat din tradiţia pariziană a cabaretului şi spectacolelor în care chansoneta adie în spledoarea eleganţei şi a plimbărilor pe Champ Elisees.

Trei ore de virtuozitate, cântec, balet, pantomimă, comedie, distracţie şi muzică, artişti care nu doar fac o extraordinară şi efervescentă paradă de costume, dar amintesc prin gest artă şi dăruire de acea nemuritoare "La belle epoque" a showlui de pe malul Senei", de spledoarea turnului Effel şi farmecul legendarei "Moulin Rouge": un spectacol plin, vesel, decent şi, de ce nu, romantic. Este ceea ce, cu o forţă de invidiat, colectivul revistei ploieştene oferă cu generozitate publicului, aşa cum ne-au obişnuit, într-o frumoasă tradiţie, sub bagheta magică a regizoarei Marcela Ţimiraş.

Cântecele inconfundabilei Edith Piaf dar şi cele ale Patriciei Kaas sau ale altor mari artişti francezi, paşi de dans tâlcuiţi cu spontaneitate şi deopotrivă cu rigoare, eleganţă şi rafinament, fac din spectacolul ploieştean un show de zile mari, demn, într-adevăr, să salute, de aici, din urbea lui Nenea Iancu, romanticul Paris.

Cabaret şi artă profundă în acelaşi timp, creaţia invită la o incursiune în show-ul parisian, convingând prin orice act, gest, dans şi tablou: "La vie en rose"...

Fără osteneală, artişti trec cu uşurinţă de la un moment la celălalt, schimbă costume, melodii şi paşi de dans, într-o cascadă care naşte aplauze fără întrerupere. Demn de apreciat sunt şi momentele de pantomimă, precum şi iniţiativa de a completa atmosfera de cabaret cu un ingenios număr de iluzionism aparţinând maestrului Rottini. Totul e viu, abundent, elegant. Iar prezenţa orchestrei dirijată de neobositul Viorel Gavrilă pe scenă întreţine o ambianţă demnă de un adevărat spectacol de estradă.
Scenografie: Ovidiu Pascal
Coregrafie: Marcela Ţimiraş
Conducere muzicală: Viorel Gavrilă
Regizor: Marcela Ţimiraş

Programarea spectacolelor:
23 septembrie (miercuri) 19:00
24 septembrie (joi) 19:00

Teatrul a fost fondat în 1957 de chiar Toma Caragiu, ca secţie a Teatrului de Stat Ploieşti. În cei 45 de ani de existenţă a reuşit să coaguleze prezenţe artistice remarcabile, fapt ce a plasat teatrul, în special în ultimul deceniu, pe plan naţional, în postura de avangardă artistică a acestui gen, în acest sens aducând ca argument numeroasele Mari Premii naţionale obtinuţe în ultimii nouă ani la Festivalul Naţional de la Constanţa. În prezent, titluri precum "Îngeri pentru o zi", "Mereu învinşi" şi "Broadway via Ploieşti", toate pe textele lui Cornel Udrea, îmbogăţesc şi înnobilează afişul repertorial naţional. Reprezentaţiile acestui teatru se desfăşoară alternativ cu cele de dramă, în sala mare de spectacole a Teatrului Dramatic Toma Caragiu Ploieşti.

Preţul biletelor: 5,25 lei, 3,15 lei cu reducere

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1623
Cuvinte cheie: bonsoir , paris , Evenimente Ploiesti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5319 zile, 04 Sep. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

  • Ai ceva de zis?

    .