poze concert phoenix la ploiesti

Concert Phoenix la Ploiesti

Prahova , Ploiesti. Duminică 17 Iunie 2018
Filarmonica "Paul Constantinescu"

Categorii: Muzica si Concerte

La cererea publicului, Phoenix „Sinteza – Rapsodia” se întoarce la Ploiești!

În 17 iunie, la Filarmonica „Paul Constantinescu”, Phoenix se întâlnește din nou cu publicul din Ploiești în cadrul unui nou spectacol „Sinteza-Rapsodia”!

După anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.
Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.
Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.
Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

Concertul va avea loc la Filarmonica „Paul Constantinescu” în 17 iunie, la ora 19:00.

Biletele sunt disponibile pe ambilet.ro, eventim.ro și în rețeaua Eventim (librăriile Humanitas și Cărturești, magazinele Carrefour, Germanos, Orange și benzinăriile OMV), precum și la casa de bilete a Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 797
Cuvinte cheie: rock , Evenimente Ploiesti
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 1652 zile, 29 Mai. 2018

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3639

  • Ai ceva de zis?

    .