poze festivalul de teatru toma caragiu 2014 la ploiesti

Festivalul de Teatru "Toma Caragiu" 2014 la Ploiesti

Prahova , Ploiesti. Vineri 30 Mai 2014 - Vineri 6 Iunie 2014

Categorii: Festivaluri , Spectacole si Filme

Festivalul de teatru Toma Caragiu ajunge la a 4-a editie la Ploitesti

In perioada 30 mai – 6 iunie 2014, Primăria Municipiului Ploieşti, Teatrul Toma Caragiu si Asociatia Culturala Viitor Art organizează cea de-a patra ediţie a Festivalului de Teatru Toma Caragiu.
Caracterul acestui festival rămâne necompetitiv, însă, începând cu acest an, Festivalul își precizează identitatea sub genericul Întâlniri regizorale, propunându-și să devină, în scurt timp, un important punct de întâlnire al creatorilor de spectacol – figuri exemplare și debutanți – din România, o platformă de expunere a viziunilor, discursurilor, perspectivelor, modalităților de lucru cu actorul, cu textul, cu spațiul, dar și un prilej de reflecție asupra transformărilor pe care le înregistrează practica regiei la începutul secolului XXI.
De asemenea, începând cu 2014, Festivalul se va desfășura timp de opt zile, la începutul verii. Convingerea organizatorilor este că, în această perioadă, evenimentul se va putea înscrie mai eficient în viața comunității locale. Prin deschiderea către spațiul public al orașului – grație evenimentelor conexe și, mai ales, spectacolelor de stradă care-și vor găsi locul în program – Festivalul va contribui la formarea unui public divers, receptiv și fidel, atât pentru producțiile invitate, cât și pentru cele ale teatrului organizator. Festivalul cuprinde un program complex alcatuit din: un spectacol de teatru pe seară, ce se va desfășura pe scena Teatrului Toma Caragiu, spectacole stradale şi expoziţii de artă plastică, lansări de carte şi reviste de specialitate, în diferite locaţii culturale şi istorice ale Ploieştiului.
În acest an, în urma selecţiei realizate de criticul de teatru Andreea Dumitru, pe afisul festivalului se vor regasi opt dintre regizorii importanți ai momentului. Spectacolele invitate aparţin teatrelor de prestigiu din ţară, respectiv Teatrul Regina Maria Oradea, Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul Odeon Bucuresti, Teatrul Nottara Bucuresti, Teatrul Metropolis Bucuresti, ArCuB, Teatrul Masca. Ca şi în anii precedenti, festivalul vă invită la întâlnirea cu mari artişti ai scenei româneşti: Alexandu Dabija, Cristi Juncu, Victor Ioan Frunza, Mihai Maniuţiu, Ada Milea, Vlaicu Golcea, Răzvan Mazilu, Maia Morgenstern, Marius Manole, Andi Vasluianu, Dan Bordeianu, Catrinel Dumitrescu, Adela Mărculescu.
De asemenea, în zilele de 2 si 3 iunie 2014, se va desfăşura prima editie a programului Noul val – chip de regizor, consacrat celor mai tineri profesionisti din tară. Timp de două zile, sase absolventi din ultimii zece ani ai studiilor universitare de specialitate (dar nu numai), artisti aflati la debut sau încă prea putin integrati in mediul teatral profesionist, vor fi prezentati publicului, directorilor de teatre, colegilor de breaslă si jurnalistilor invitati în festival. Relația tinerilor creatorilor cu un sistem teatral mai degrabă inaccesibil noilor nume va fi doar una dintre temele întâlnirilor moderate de tânărul critic Ionuț Sociu.
Ediția-pilot a programului va fi marcată, pe 3 iunie, de premiera teatrului-gazdă, Chip de foc de Marius von Mayenburg. Absolvent al UNATC „I.L. Caragiale” în 2009, regizorul Vlad Cristache a devenit în doar câteva stagiuni si mai multe spectacole semnate pe importante scene, un nume de prim-plan al generatiei sale.

Mai multe detalii: http://ploiestiri.altphel.ro/

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3609 zile, 12 Mai. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

  • Ai ceva de zis?

    .