poze slatina ziua internationala a muzeelor

Slatina: Ziua Internaţională a Muzeelor

Olt , Slatina. Marţi 18 Mai 2010 - Vineri 21 Mai 2010

Categorii: Conferinte si Seminarii , Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri , Jocuri si Concursuri , Spectacole si Filme , Alte Evenimente

Muzeele pentru armonie socială

18 mai este Ziua Internaţională a Muzeelor. Anul acesta ea va fi sărbătorită sub genericul Muzeele pentru armonie socială.

Muzeul Judeţean Olt va onora această sărbătoare printr-o suită de manifestări derulate pe parcursul unei săptămâni. În data de 18 mai muzeul va fi deschis gratuit pentru public între orele 9-21.

Marţi 18 mai, ora 11, va fi vernisată expoziţia de arheologie Geto-dacii în judeţul Olt . Vernisajul va fi urmat de o masă rotundă în care se vor dezbate aspecte ale temei propuse anul acesta de către Comitetul Internaţional al Muzeelor pentru această zi festivă. Vor participa specialişti de la Direcţia Judeţeană Olt pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” Olt, Muzeul Romanaţiului din Caracal, Muzeul Câmpiei Boianului din Drăgăneşti-Olt, Muzeul de Arheologie şi Etnografie din Corabia.

La ora 17 în Sala de Festivităţi a Muzeului elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina vor dezbate tema Tinerii şi muzeul, iar colegii lor de la Şcoala „Eugen Ionescu” vor avea începând cu ora 17,30 o activitate interactivă.

În ziua de 19 mai 2010 la Galeria „Artis” a Muzeului Judeţean Olt va fi vernisată la ora 11 o expoziţie de grafică şi pictură a elevilor de la Şcoala de Artă şi Muzică din Slatina.

În data de 20 mai 2010, ora 9 va fi organizat un concurs pe teme de istorie la Şcoala „Constantin Brâncoveanu” din Slatina.

În data 21 mai 2010, ora 17, la Căminul cultural din comuna Ianca va avea loc lansarea volumului Tradiţii şi obiceiuri din judeţul Olt (autoare Georgeta Stoica şi Rada Ilie). Evenimentul va fi urmat de un simpozion desfăşurat sub genericul 450 de ani de la atestarea documentară a comunei Ianca.

Mai multe detalii: http://cimec.wordpress.com

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 888
cris

Adaugat in urma cu 5066 zile, 16 Mai. 2010

Adaugat de _Cris_

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2544

  • Ai ceva de zis?

    .