poze concert de colinde corul cristos rege la sighetu marmatiei

Concert de colinde, corul "CRISTOS REGE" la Sighetu Marmatiei

Maramures , Sighetu Marmatiei. Duminică 20 Decembrie 2009 19:00
Biserica greco-catolica, Sighetu Marmatiei

Categorii: Muzica si Concerte

Concert de colinde, corul "CRISTOS REGE"

Corul CRISTOS REGE, al Bisericii greco-catolice din Sighetu-Marmatiei a fost infiintat imediat dupa 1989, pornind de la un grup format mai mult din calugarite, adaugandu-se de la an la an, tot mai multi credinciosi dornici de cantari religioase.
Ceea ce uneste coristii, pana in ziua de azi este o puternica dorinta de- a participa la serviciul liturgic spre marirea lui D-zeu si transmiterea neobosita a valoroaselor lucrari corale apartinand compozitorilor romani si straini.
Craciunul nu este singura perioada in care corul CRISTOS REGE isi face prezenta in peisajul cultural al orasului.In fiecare an in Saptamana Patimilor, corul sustine un concert de pricesne, la MEMORIAL, pe celular, mangaind prin armonii sfinte, sufletele pierdute in suferinta crunta, ca victime ale nemilosului regim comunist, sfasiate intre zidurile sinistre ale inchisorii.
O savuroasa prezenta in aceste concerte o are si cvartetul VOCES, format din RODICA GHEORGHIU-sopran; MONICA CHIFOR-alt, STEFAN LOGA-tenor si TEODOR POPOVICI-bas, muzicieni de vocatie, grup al carui timbru patrunde in inimile ascultatorilor, vibreaza spre inalt, in acorduri construite cald si sensibil.
Pe langa participari la Festivalul de muzica sacra de la Oradea (2003) si Cluj-Napoca(2006,2007), concerte in alte orase (Zalau si Viseu-dec 2009 ), corul a intreprins la finele anului 2007 un turneu in Franta,sustinand concerte la Biserica romana din Strassbourg iar in ziua de 30 dec au dat raspunsurile la liturghia de sfarsit de an la Marea catedrala.Acestor momente de mare realizare ale corului li se adauga concertul din 2 ianuarie de la Marsilia, al doilea mare oras pe Franta, la biserica Notre Dame des Neiges.
Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei,corul a sarbatorit acest eveniment anul trecut la VIENA, datorita colaborarii cu Asociatia culturala UNIREA, presedinte d-l GODJA IOAN, un adevarat promotor al culturii romane, originar din Maramures si stabilit in Austria dupa revolutie. In cadrul manifestarilor culturale de la Viena, corul a sustinut un concert la o intalnire de suflet romano-austriaca, iar duminica 30 nov. a dat din nou raspunsurile, de data aceasta la liturghia de la DOMUL SFANTUL STEFAN, liturghie la care a slujit si parintele protopop FILIP ONISIM. A fost prima participare a unui cor greco-catolic din Romania la STEPHANSDOM.
Dupa spusele dirijorului Rodica Gheorghiu, corul Cristos Rege canta cu sufletul, muzicalitatea celor care fac parte din acesta trece dincolo de note, iar daruirea de care dau dovada patrunde spre cer, precum cerne colinda in seara de Craciun !
Va asteptam cu mult drag la concertul traditional de colinde, care va avea loc la Biserica greco-catolica, 20 decembrie, orele19.
SARBATORI FERICITE!

sursa: www.sighet-online.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1013
marcel s

Adaugat in urma cu 5244 zile, 15 Dec. 2009

Adaugat de marci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2957

  • Ai ceva de zis?

    .